Kimi mahkemeye başvurdu, kimi eylem yaptı, intiharı deneyen bile oldu

Güncelleme Tarihi:

Kimi mahkemeye başvurdu, kimi eylem yaptı, intiharı deneyen bile oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 12:03

Almanya’da, 2015 yılından beri yaklaşık 94 bin sığınmacının çeşitli nedenlerden dolayı sınır dışı edilemediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

HÜR Demokrat Parti’nin (FDP) soru önergesini cevaplayan Federal Hükümet, 2015 yılından beri 93 bin 846 kişi hakkında sınır dışı olduğunu ancak bu kararın uygulanamadığını açıkladı. Sığınma talepleri reddedilen mültecilerin büyük bir kısmı mahkemeye başvurarak sınır dışı işlemini durdurma yolunu seçerken, kimileri düzenlenen eylemler nedeniyle ülkede kaldı.

İNTİHARI BİLE DENEDİLER
Kimi mültecileri ise uçak şirketleri almayı kabul etmezken, kimileri de Almanya’da kalmak için intihar etmeyi denedi. Bazı mültecilerin, yolculuk yapacak durumda olmadığı için sınır dışı işlemleri gerçekleştirilemedi. FDP İçişleri Politikaları Sözcüsü Linda Teuteberg “Sınır dışı işlemleri yapılamayan her iki kişiden birinin kalma gerekçesi kabul edilemez” dedi.

75 BİN SAHTE EVRAK
Almanya’da an itibariyle 236 bin mültecinin sığınma talebi reddedildi. Ülkede geçici olarak kalan mülteci sayısı ise 182 bin. Sığınma talebinde bulunan 75 bin mültecinin sahte evraklarla başvuruda bulunduğu tespit edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!