Kemankeş Germania’ya anlamlı ödül

Güncelleme Tarihi:

Kemankeş Germania’ya anlamlı ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 11:02

Her sene Berlin Eyalet Spor Birliği (LSB- Landessportbund Berlin) tarafından verilen ‘Geleceğin Sporu Ödülleri’nde dereceye girenler belli oldu. Geleneksel Türk okçuluğunu tanıtan Kemankeş Germania, üçüncü seçildi.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME kurulu tarafından yapılan eleme sonucunda belirlenen ilk 20 projeye toplamda 20 bin Euro ödül dağıtıldı. Bunlar arasından seçilen ilk 10 proje ise aralarında LSB Başkanı Thomas Haertel ve İçişleri ve Spor Senatörlüğü Spor Müsteşarı Franziska Becker’in de bulunduğu jüri önünde bir sunum gerçekleştirdi. Berlin Belediyesi binasında gerçekleştirilen ödül töreninde ilk 10 proje açıklanarak ödülleri takdim edildi. Heyecanlı sunumların ardından ilk üç proje açıklandı. Kemankeş Germania ‘Bir hedefiniz olsun - ömür boyu okçuluk’ adlı projesiyle üçüncü seçildi. Projede yer alan Nisa Kaya ve Dernek Kurucu Başkanı, Başantrenör Muzaffer Türk, Franziska Becker ve Thomas Härtel’in elinden ödüllerini aldılar.

Kemankeş Germania’ya anlamlı ödül

Kemankeş Germania’ya anlamlı ödül
BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI
Almanya’nın ilk geleneksel Türk okçuluk derneği olarak Berlin’de kurulan Kemankeş Germania, kısa sürede birçok önemli başarıya imza attı. Öncelikle başparmak tekniğini Berlin Brandenburg Atıcılık Federasyonu SVBB ye tanıtarak burada resmi yarışmalara katılma hakkını elde etti. Katıldıkları bu yarışmalarda onlarca eyalet şampiyonluğu ile ikincilik ve üçüncülük ödülleri aldı. Ayrıca SVBB tarafından iki senedir verilen ve tüm yarışmalarda yapılan kürsü sonuçlarına göre verilen ‘Challange Kupası’nı iki sene üst üste açık ara farkla kazandı. Bunun yanı sıra uluslararası birçok turnuvaya bireysel yarışmacılar gönderdi. Dernek Başkanı Muzaffer Türk, şu anda geldikleri noktadan çok memnun olduklarını, geleneksel Türk okçuluğunu ve atış tekniğini Almanya da en iyi şekilde tanıttıklarını, çok büyük ilgi olduğunu, bir yapımcının çok yakında Kemankeş Germania ile ilgili bir belgesel çekmeye hazırlandığını söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!