Kemankeş Germania Başkanı’na onur madalyası

Güncelleme Tarihi:

Kemankeş Germania Başkanı’na onur madalyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 12:09

2014 yılında Berlin’de kurulan Almanya’nın ilk geleneksel Türk okçuluk derneği ‘Kemankeş Germania’ sportif başarılarının yanı sıra Almanya okçuluğuna yaptığı katkıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

BERLİN Brandenburg Atıcılık Federasyonu (SVBB), gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında Kemankeş Germania Başkanı Muzaffer Türk’ü, SVBB ‘Onur Madalyası’ ile ödüllendirdi. Onur Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Goy, birçok spor branşında özellikle de atıcılık sporunda genç sporcuların azaldığına dikkati çekti. Birçok derneğin genç ve yeni üye bulmakta zorlandığını söyleyen Goy, “Federasyonumuza 2014 yılında katılan ve Muzaffer Türk tarafından kurulan ‘Kemankeş Germania’ birçok genç sporcuya ulaşmayı başardı. Ayrıca federasyonumuza tanıttığı geleneksel Türk atış tekniği olan başparmak tekniği ile sadece Berlin Brandenburg okçuluğuna değil Almanya okçuluğuna da bir heyecan ve yenilik getirdi. Yaptığı bu çalışmalar neticesinde federasyonumuz Onur Kurulu olarak kendisini bu ‘Onur Madalyası’nı taktim etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kemankeş Germania Başkanı’na onur madalyası

Kemankeş Germania Başkanı’na onur madalyası

Kemankeş Germania Başkanı’na onur madalyası
13 ALTIN, 8 GÜMÜŞ 4 BRONZ MADALYA
2023’ün ilk turnuvası olan ve Almanya şampiyonasına gidecek sporcuların belirlendiği eyalet salon şampiyonasında yine Kemankeş Germania büyük başarı elde ederek 13 altın, 8 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Tüm kategorilerde sporcuları ile yer alan dernek, senenin ilk turnuvasında elde ettiği bu başarı ile geçen sene açık ara kazandığı ‘challange’ kupasını bu sene de elinde tutacak. ‘Kemankeş Germania’, sportif faaliyetlerinin yanı sıra Berlin Brandenburg Atıcılık Federasyonu (SVBB) ve Almanya Atıcılık Federasyonu’nda (DSB) aktif rol alarak, Almanya okçuluğu adına önemli rol üstlendi. Geçen sene federasyonun as başkanlığına seçilen Şükran Altunkaynak, federasyon başkanının istifası ile birlikte 6 ay boyunca başkanlık görevini üstlenip, olağanüstü genel kurulu toplayarak federasyona yeni bir başkan seçilmesini sağlarken, as başkanlık görevine geri döndü. Kemankeş Germania üyesi Edith Stoll de aynı dönemde federasyonun maliyeden sorumlu ikinci başkanlık görevini üstlenerek, 2023 bütçesini hazırladı. Halen, okçuluk komitesindeki görevine devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!