KDV indirimi adil değil: ‘Hiç ihtiyacı olmayanı da rahatlatacak!’

Güncelleme Tarihi:

KDV indirimi adil değil: ‘Hiç ihtiyacı olmayanı da rahatlatacak’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 11:15

Almanya’da sosyal yardım dernekleri, hükümetin gazda KDV’yi yüzde 19’dan yüzde 7’ye indirme yönündeki adımını eleştirdi. Sendika, bunun adil bir destek olmadığını ve durumu çok iyi olanların da bundan faydalandığını belirtti.

Haberin Devamı

 

MERKEZİ Düsseldorf’ta bulunan Sosyal Dernekler Birliği tarafından yapılan açıklamada, “KDV’deki indirim, hiç ihtiyacı olmayanlar da dahil olmak üzere herkesi rahatlatıyor. Ödedikleri KDV ile sosyal sistemlerimizi rahatlatabilecek olan çok kazananlar da bundan faydalanıyor” denildi. Dernek bunun yerine “Gaz faturasını ödeyemeyecek durumda olanlara yönelik hedefli yardımı” savundu.
Sosyal dernek VdK’nın Başkanı Verena Bentele, Rheinische Post’a yaptığı açıklamada vergi indiriminin halka da ulaşması gerektiğini söyledi. Bentele, “Benzin indiriminde olduğu gibi bu sefer de böyle bir şey olmamalı. Vergi indirimi halka ulaşmalıdır” dedi. Bentele, bunu sağlamak için ‘Yasal olarak etkili bir düzenleme’ gerektiğini de sözlerine ekledi ve “Çünkü gaz tedarikçilerini değiştirmek, en yakın benzin istasyonuna gitmekten daha karmaşıktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘YİNE DE DOĞRU YOLDA BİR ADIM’
Öte yandan hizmet sendikası Ver.di, Başkanı Frank Werneke Funke Medya grubuna yaptığı açıklamada, doğal gazda KDV’nin geçici olarak düşürülmesini yeterli bulmadığını söyledi. Werneke, “Buna ek olarak, talep ettiğimiz normal tüketim için gaz fiyat sınırının uygulanması da gereklidir. Bu sınır, örneğin 4 kişilik bir aile için yılda 12 bin 000 kilovat saattir” dedi. Ver.di Başkanı, maliyetlerin 2021 seviyesinde sınırlandırılması ve enerji tedarikçileri için telafi edilmesi gerektiğini öne sürdü. Federal hükümetin doğalgaz KDV’sini yüzde 19’dan yüzde 7’ye indireceğini açıklaması yine de “Doğru yönde atılmış bir adımdır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!