Kayserili gurbetçi 30 yıldır çakmak biriktiriyor

Güncelleme Tarihi:

Kayserili gurbetçi 30 yıldır çakmak biriktiriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 11:30

55 yaşındaki Kayserili gurbetçi Ramazan Güneşdoğdu’nun tatil dönüşü uğradığı Yunanistan, Bulgaristan, Yugoslavya, İtalya ve Almanya’dan 30 yılda topladığı çakmak koleksiyonu görenleri şaşırtıyor.

Haberin Devamı

4 ÇOCUK babası Ramazan Güneşdoğdu, bir çakmakla başlayan ilgisini, yaklaşık 2 bin adet çeşitli şekillerde çakmak toplayarak koleksiyon haline getirdi. Almanya’dan izin dönüşünde uğradığı ülkeler ve şehirlerin özelliklerini anlatan çakmakları toplayan Güneşdoğdu, şunları söyledi: “İlk olarak bir süs eşyası niteliğinde çakmak aldım. Ardından gezdiğim şehirlerdeki çakmaklar hoşuna gitti ve biriktirmeye başladım. Yunanistan, Bulgaristan, Yugoslavya, İtalya ve Almanya’da yol kenarlarında kurulan pazarlara uğradım, oralarda gördüğüm çakmakları topladım. 30 yıldır biriktiriyorum. En son saydığımda bin 500 çakmak vardı ama uzun süredir saymıyorum. Bazen bir bazen ise 5 tane birden getiriyorum. O nedenle şu anda yaklaşık iki bin çakmak var ama sayısını tam olarak bilemiyorum.”

Haberin Devamı

Kayserili gurbetçi 30 yıldır çakmak biriktiriyor


Evinin vitrininde sergilediği çakmakların arasında 1 eurodan bin euroya kadar çakmak bulunduğunu belirten Güneşdoğdu, “Eski olan her şeye ilgim var. Almanya’daki evimde çok eski masa ve çeşitli ev eşyaları var ama onları buraya getiremedim. Çakmakların yaklaşık 250 bin TL’ye varan değeri var ancak benim gözümdeki değerleri daha fazla” dedi.

Kayserili gurbetçi 30 yıldır çakmak biriktiriyor

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!