Katil zanlıları 25 yıl sonra gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Katil zanlıları 25 yıl sonra gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 15:21

Almanya’nın Würzburg kentinde yaklaşık 25 yıl önce öldürülen Edip Saraç’ın katil zanlıları Tahir K. ile oğlu Lokman yakalandı. Baba oğul gözaltına alındı.

Haberin Devamı

EDİP Saraç, 5 Ocak 1999 tarihinde işlettiği Alman-Türk Kültür Derneği’nde cinayete kurban gitti. O dönem 24 yaşında olan ve Edip Saraç’a telefon açarak “Seni bitireceğim” diye tehdit Lokman K. polis tarafından sorgulanmış, ancak tanık olarak dinlenen bir kadının verdiği ifade üzerine serbest bırakılmıştı. Polis aynı zamanda Lokman K.’nın cinayeti işlediğine dair hiçbir delil de bulamamıştı. Katiller bulunamayınca cinayet dosyası bir süre sonra ‘çözülemeyen dosya’ olarak arşive kaldırıldı. Ancak Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün 10 cinayetin sorumlusu olarak ortaya çıkmasında sonra, Würzburg Polisi harekete geçti. Edip Saraç’ın NSU kurbanı olup olmadığı yönünde araştırma yaptı ve tamamen farklı bir ceza soruşturması kapsamında yapılan bir arama sırasında verilen ifadeler, polisi yeniden 66 yaşındaki Tahir K. ile 49 yaşındaki oğlu Lokman’a yönlendirdi. Gözaltına alınan baba ile oğlu 25 yıl önce işlenen cinayetin sorumlusu olarak sorgulanıyor.

Haberin Devamı

CİNAYET SİLAHI ARANIYOR
İddiaya göre Edip Saraç, Tahir K.’dan borç alan bir arkadaşına kefil oldu ve arkadaşı borcu ödemedi. Edip de bu yüzden cinayete kurban gitti. 25 yıl sonra yaşanan gelişmeden sonra polis, cinayet silahını bulmak için geçtiğimiz haftalarda Würzburg’un Sanderau bölgesi, Zellingen ve Arnstein’daki evlerde arama yaptı. Ayrıca şüphelilere ait çeşitli konut ve iş yerlerinde aramalar da yapıldı. Edip Saraç’ın oğlunun o dönemde bir yerel gazeteye verdiği demeçte, “Babam 350 bin Mark’lık bir borca kefil oldu” dediği aktarılırken, bir diğer oğlunun da cinayetten önce babasıyla kavga ettiği gerekçesiyle polis tarafından zanlı olarak gözaltında bir süre tutulduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!