Katil baba anlattı, anne feryat etti

Güncelleme Tarihi:

Katil baba anlattı, anne feryat etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 11:13

Almanya’yı sarsan evlat cinayeti davası başladı. Katil baba oğlunu nasıl öldürdüğünü anlatırken, çocuğun annesi Gamze D. ise mahkemede feryat etti.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl Bremen’de 7 yaşındaki oğlu Mete’yi yattığı sırada 14 santimetre uzunluğunda bir mutfak bıçağıyla öldüren 47 yaşındaki Hakan D.’nin Bremen Bölge Mahkemesi’ndeki davası başladı. Hâkim karşısında 17 Eylül 2023 gecesi işlediği cinayeti anlatan baba, ayrıldığı eşiyle aralarındaki velayet anlaşmazlığını gerekçe gösterdi. Hakan D., “Oğlumu aylardır görmemiştim. Bir velayet savaşı vardı. Akşamları onu yatırdığımda ağlıyordu. O da üzgündü. Oğlum ve ben velayet anlaşmazlığının mağduruyduk. Ölümünden sonra artık değil” dedi. Eski eşi ve çocuğunun annesi Gamze D.’nin yeni bir erkekle ilişkisini de bahane olarak gösteren Hakan D., “Oğlum bunun sonucunda acı çekti, hırsızlık yaptı ve okulda başı belaya girdi” dedi.

Katil baba anlattı, anne feryat etti

Haberin Devamı

‘BABA’ DİYE BAĞIRDI
Hakan D., cinayeti nasıl işlediğini ise büyük bir soğukkanlılıkla anlattı: “Gece yarısına doğru oğlumu görmek için gizlice odasına girdim. Uyuduğunu sanıyordum. Ama gözlerini açtı ve ‘Baba’ diye bağırdı.” dedi. Bu sırada gözyaşlarını tutamayan 33 yaşındaki anne Gamze D. feryat ederek ağlamaya başladı. Sanık Hakan D. ise hiç istifini bozmadan anlatmaya devam etti: “Boynunu kestim. Sonra damarlarını, sonra benim damarlarımı ve göğsüne güçlü bir bıçak sapladım. Mete bilincini kaybettikten sonra yan odaya geçerek kız kardeşimi aradım ve cinayeti anlattım. Dakikalar içinde de çok sayıda polis aracı geldi.”

Katil baba anlattı, anne feryat etti

Mahkemede ifade veren polis Memuru Julian H. “Koridor, zemin ve duvarlar kanla kaplıydı. Sonra çocuk yatağın üzerinde, babasının yanındaydı” dedi. Olay yerine gelen polislerden beşinin de psikolojik destek almak zorunda kaldığı kaydedildi. Kendi göğsüne de bıçak saplayan sanık ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve acil ameliyata alınarak kurtarılmıştı. Hakan D.’nin, o dönemler şizofren hastalığının bir türü olan ‘şizo depresif’ olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!