Kapıkule’den gurbetçi geçişleri bayramda da devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule’den gurbetçi geçişleri bayramda da devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 17:37

Avrupa’nın farklı ülkelerinden yaz tatillerini ana vatanda geçirmek için yola çıkan gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye girişleri Kurban Bayramı’nda da devam ediyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın farklı ülkelerinde yaşayan, yaz tatillerini aileleriyle birlikte memleketlerine geçirmek için kara yolunu kullanan gurbetçilerin ülkeye girişleri sürüyor. Ülkeye memleket hasretiyle giriş yapan gurbetçiler, ana vatanlarına gelmenin mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Belçika’dan ailesiyle birlikte gelen Özgür Yıldız, ana vatana gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Avrupa’dan gelen gurbetçilerin yollarda dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldız, “Çok şükür yolculuğumuz güzel geçti. Gurbetçi kardeşlerimiz yolda gelirken dikkatli olsunlar çok fazla radar kontrolü var. Özellikle çocukların emniyet kemeri takmasına özen göstersinler, çocukların emniyet kemerlerini kontrol ediyorlar. Çok şükür vatanımıza geldik. Ankara Haymanaya gideceğiz. Vatanımız çok özledik, çocuklarımız bile heyecanlanıyor. İlk önce anne babamızın elini öpeceğiz. 6 haftalık iznimizde sevdiklerimizle vakit geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘ANA VATANIMIZI ÇOK ÖZLEDİK’
Almanyadan giden Mesut Güzelce de, “Kurban Bayramı’nı memleketimde geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ana vatanımızı çok özledik. Yıllık izinlerimizi özlemle bekliyoruz. Yolculuğumuz yorucu geçse de Türkiye’ye giriş yaptığımızda tüm yorgunluğumuz geçiyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!