‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 12:19

İngiltere’deki Kıbrıslı Türk kuruluşları, Kıbrıs’ta 20 Aralık 1963’te yaşanan ‘Kanlı Noel’ saldırılarında hayatını kaybedenler için Kıbrıs Rum Kesimi’nin Londra’daki Büyükelçiliği’nin önünde anma töreni yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’
İNGİLTERE Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (BTCA), Genç Kıbrıslı Türkler (YTC) ve İngiltere’de KKTC adına lobi faaliyetlerinde bulunan Ambargolular (Embargoed) kuruluşları, 21 Aralık Çarşamba akşamı 18.00-20.00 saatleri arasındaki etkinliği organize etti. Anma töreni, trajik olay karşısındaki üzüntülerini bildirmek isteyen herkese açık olacak. Anma töreninin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada “Sadece Kıbrıs Cumhuriyeti’ni son 58 yıldır yasa dışı bir şekilde işgal eden Kıbrıs Rum makamlarının katlettiklerini anmayacağız, aynı zamanda Kıbrıs Rum Büyükelçiliği’ne bir talepler listesi sunacağız” denildi. Talepler arasında, Kıbrıs Rum makamlarının ‘halkına ve dünyaya Kıbrıs sorunu hakkında gerçekleri anlatmaları, Kıbrıslı Türklerin çektiği acıların tanınması ve özür dilenmesi, Kıbrıs’ta insanlığa karşı suç işleyenlerin tamamının adalet önüne çıkartılması’ yer alıyor.
‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’
Kanlı Noel (Bloody Christimas) olarak tanımlanan ve 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Rum kesimi tarafından başlatılan saldırılar günlerce sürmüş, 364 Kıbrıs Türk’ü bu saldırılarda hayatını kaybetmişti. Ada’nın kontrolünü ele geçirmek isteyen Kıbrıslı Rumların saldırıları yüzünden yaklaşık 25 bin kişi evlerinden olmuştu. Kanlı Noel’i izleyen günlerde de daha fazla sayıda Kıbrıslı Türk öldürülmüş ya da kaybolmuş, 10 yılı aşkın süre devam edecek çatışmalar başlamıştı.
‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’

‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’

‘Kanlı Noel’i unutturmayacağız’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!