Kahramanlarımız unutulamaz

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlarımız unutulamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 11:18

Bu yıl iftar vakitlerinin erken saatte olması nedeniyle bazı kültür merkezleriyle, camiler ve dernekler farklı etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızı bir araya getirmeye çalışıyor. Nürnberg Objektif Kültür Merkezi (OMK) de iftar sonrası Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı’nı bölümler halinde anlattığı destandan uyarlanan, Anadolu insanının kurtuluş mücadelesini anlatan iki perdelik ‘Kurtuluş Destanı’ adlı oyunu sahneye koydu.

Haberin Devamı

YÖNETMENLİĞİNİ Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan Harun Türköz’ün yaptığı oyunda, Ertuğrul Karakaya, Murat Ovant, Cihan Kente, Cansu Eser, Tuğba Ülkü, Kürşat Sarıkaya, Nilay Tüfek Özkaya, Erdinç Molla, Alper Aydoğan, Meltem Topal, Fatoş İyen, Çağlar Yılmaz ve Bekir Şenoğlu Şener rol aldı. OKM Başkanı Cihan Kente, oyunla ilgili şunları söyledi: “‘Kurtuluş Destanı’ adlı oyunumuz, 1919’da memleketin içinde bulunduğu ağır koşullar ve insanların yılgın, ümitsiz, çaresiz bir sefaletten nasıl kendilerini kurtarmaları ve özgürlükleri, bağımsızlıkları için nasıl olağanüstü bir güçle ayağa kalkmalarını anlatan destandır. OKM sahne oyuncuları tarafından hazırlanan Kurtuluş Destanı oyununun yanı sıra çocuk oyunlarından ‘Karagöz Hacivat’, ‘Meddahın İbişi’ gibi oyunları da ramazan ayı içerisinde tiyatro severlerimize sunacağız.”

Haberin Devamı

Kahramanlarımız unutulamaz
Cihan Kente

Kahramanlarımız unutulamaz
Ertuğrul Karakaya

‘KAHRAMANLARIMIZ UNUTULAMAZ’
OKM Kültür ve Sanat Yönetmeni Ertuğrul Karakaya da “Kurtuluş Savaşı, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış Türk milletinin, kadını erkeği, yaşlısı genci, köylüsü kentlisi ile topyekûn verdiği, dünyada pek az millete nasip olan destansı bir mücadelesidir. Cephede savaşmak kadar, ordunun erzak ve cephane ikmalini sağlamak da son derece hayati önem taşımaktaydı. Cepheye ulaşan yollarda gece gündüz sırtında mermi taşıyan ya da malzeme yüklü kağnıları sevk eden kadınlarımız ve kahramanlarımız unutulamaz” dedi.

Kahramanlarımız unutulamaz

Kahramanlarımız unutulamaz

Haberin Devamı

Kahramanlarımız unutulamaz

BAKMADAN GEÇME!