Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar

Güncelleme Tarihi:

Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 10:31

Hollanda’nın Arnhem şehrindeki HDV’ye bağlı Türkiyem Camii’nin geleneksel her yıl olduğu gibi Kadir gecesi akşamı düzenlediği iftar programına Belediye Başkanı Achmed Marcouch, mahalle polisleri, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Türkiyem Camii cemaati katıldı.

Haberin Devamı

İFTAR öncesi grup Lalezar ilahiler, kahramanlık türküleri söylerken bayrak gösterisi ve semah müziği eşliğinde semah gösterisi yapıldı. Türkiyem Camii Yönetim Kurulu Başkanı Murat Binici, “Türkiyem Camii iftarına katılmanızdan dolayı yönetim kurulumuzun adına hepiniz hoş geldiniz ve bizleri onurlandırdınız. Onbir ayın sultanı ramazan ayı içerisinde bulunan bu mübarek Kadir gecesine ulaştıran ve bu gecede bizleri bir araya getirip, bu güzel ortamda ve sofralarda buluşturan Allah’ıma şükürler olsun. Ramazan ayı, rahmet ve ibadet ayıdır. Ama aynı zamanda sevgi, hoşgörü ve dayanışma ayıdır. Yüce Rabbim bu ayda dinimizin merhametini tüm insanlara bir kez daha hatırlatır. Fakat ne yazık ki dünyada halen birçok Müslüman kardeşimiz çok zor şartlar içerisinde bu mübarek ayı geçirdiler ve geçiriyorlar. Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmün görüntülerini her gün ekranlarda maalesef görüyoruz. Biz Müslümanların ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ nın bulunduğu bu kutsal toprakların bizler için ne kadar önemli olduğunu zaten hepiniz biliyorsunuz. Allah oradaki kardeşlerimize yardımcı olsun, inşallah bir an önce bu zulmün durmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar

‘ÇITAYI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ’
Binici sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi önceki yönetim hedef 1000 üye kampanyası başlatılmıştı. Belki birçok kişi bu sayıya ulaşmasına pek inanmıyordu. Ama Elhamdülillah şu an 1000 üye olmaya çok az bir sayı kaldı. Biz yeni yönetim olarak bu çıtayı yükseltmek istiyoruz. Çünkü üye demek camimizin temeli demek. Siz üyelerimizin aidatı olmazsa camimizde, özellikle bu korona döneminde çok büyük sıkıntılar çekerdik. Sabit bir gelir demek, camimizin geleceği garanti altına alınması demektir. Allah yapacağınız tüm yardımları, Kadir gecenizi tuttuğumuz oruçları dergahi izzetinde kabul eylesin, afiyet olsun diyorum.” Arnhem Türkiyem Camii din görevlileri Orhan Aslan ve Muhammet Bilici Kuran’ı Kerim’den ayetler okuduktan sonra birlikte ezan okudular. Yönetim kurulu tarafından hazırlanan yemekler yendi, Kadir gecesi olması dolayısıyla cemaat dua etmek için camiye girdiler.

Haberin Devamı

Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar

Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar

Kadir gecesinde Arnhem Türkiyem Camii’nde iftar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!