Kadın öldürene ömür boyu hapis önerdi

Güncelleme Tarihi:

Kadın öldürene ömür boyu hapis önerdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2023 10:00

Kadına şiddete asla göz yumulmaması gerektiğini belirten Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, kadın cinayetlerinde katillere ömür boyu hapis cezası verilmesini önerdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da aile içi şiddette cinayetlerin de artması üzerine yasaların sertleştirilmesi tartışmaları başladı. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 2021 yılında Almanya’da 109 kadın ve 12 erkeğin aile içi şiddet kurbanı olduğuna, aileler içinde 143 bin 16 şiddet eylemi yaşandığına dikkati çekerken, bu alanda daha ciddi önlemler alınmasının şart olduğunu söyledi. “Kadına şiddet, toplumsal bir sorun. Biz hükümet olarak özellikle kadınlara karşı şiddetle mücadelede kararlıyız. Şiddete maruz kalan kadınları yalnız bırakmamalıyız. Buna kesinlikle göz yummamalıyız” diyen Faeser, şiddete başvuranların daha ağır cezalara çarptırılmasından yana olduğunu vurguladı.

‘VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTALIM’
Faeser, kadınların daha iyi korunması için İstanbul Sözleşmesi’nin Almanya’da da harfiyen hayata geçirilip uygulanmasına önem verdiklerini söyledi. Almanya’nın bu sözleşme çerçevesinde kadınların şiddetten korunmasına, şiddet eylemlerini takip ederek mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmeye söz verdiğini hatırlatan Faeser, “Verdiğimiz sözü yerine getirmeliyiz. Toplum olarak kadınlara çok şey borçluyuz” diye konuştu. Hükümetin, aile içi şiddete maruz kalan kadınlar için geçici olarak sığınabilecekleri yerlerin sayısını artırdığını ifade eden Faeser, “Ancak bu yeterli değildir. Bu alanda yasal düzenlemelere de ihtiyaç var. Kadın cinayetlerinde katillere ömür boyu hapis cezası verilmesinden yanayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!