‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’

Güncelleme Tarihi:

‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 10:44

Geçen hafta Solingen’de çıkan yangında hayatını kaybeden aile için yürüyüş düzenlenirken, olayın kundaklama olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Merdivenlerin tamamen yandığı olayda nasıl bir ateş hızlandırıcı kullanıldığı henüz belirlenemezken, itfaiye ekibi şefi Gottfried Kreuzberg’in “Kaçış yolu tamamen yanmıştı” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Solingen kentinde 26 Mart’ta sabah karşı çıkan yangınla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. 2’si çocuk 4 kişilik Türk kökenli Bulgar vatandaşı ailenin kundaklama sonucu hayatlarını kaybettiklerine kesin gözüyle bakılıyor. Bild gazetesinde çıkan bir haberde, “Saat 02.47’de cehennem yaşandı. Cürümü işleyenin çok sayıda kişinin yaşadığı binaya nasıl girdiği, kapıyı anahtarla mı açtığı yoksa birileri tarafından içeri girmesine olanak mı sağlandığı bilinmiyor. Uzmanlara göre binanın birinci katındaki yangında kullanılan ve diğer katlara da dökülen hızlandırıcının ne olduğu henüz belirlenemedi. Kundakçı ateşe verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı” ifadelerine yer verildi. Haberde, saat 02.47’de alevleri gören ve binada yaşayan 40 kişinin paralel olarak itfaiyeye haber verdiği ve itfaiye ekiplerinin 02.53’te olay yerine geldikleri, merdivenlerin tamamen alevler içinde olduğu ve binada ikâmet edenlerin kaçıp kurtulma şansının olmadığına dikkat çekildi. İtfaiye ekibi şefi Gottfried Kreuzberg’in “Kaçış yolu tamamen yanmıştı” dediği de belirtildi. Haberde aynı zamanda Solingen kent yönetiminin “Binada oturanları ancak pencerelerden kurtarmak mümkündü” açıklaması da yer aldı. Ayrıca bir itfaiye sözcüsünün “Her yangında belirli bir yoğunluğa ulaştıktan sonra yanıcı gazlar da oluşur. Bu gazlar genelde çatıda, yani en son katın altında toplanır. Bu da orada yeni bir yangın oluşmasına yol açar” sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’

‘YANIYORUZ, YANIYORUZ’
Yangından birkaç saat önce anne Kıymet Zhilov ve baba İsmail Zhilov’un çocukları Gizem ve Eliz’le birlikte Solingen’e 70 km mesafedeki Gelsenkirchen’de yaşayan akrabalarını ziyaret ederek onlarla beraber akşam yemeği yedikleri ortaya çıktı. İsmail Zhilov’un Gelsenkirchen’de yaşayan kuzeni, “Akşam boyunca çok eğlendik, uzun uzun sohbet ettik. Daha sonra kendilerine ‘Geç oldu, gitmeyin, bu gece burada kalın’ dedim. Ama kalmayıp gittiler. Birkaç saat sonra da telefon çaldı. ‘Yanıyoruz, yanıyoruz’ dedikten sonra da hatlar kesildi” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Öte yandan yangında hayatını kaybeden aile için hafta sonu yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş ve anma töreni düzenlendi. Kent merkezinde bir araya vatandaşlar, kundaklanan evin bulunduğu Höhscheid semtine doğru yürüdü. Ellerinde yangında hayatını kaybeden ailenin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, “Adalet istiyoruz” sloganları attı. Yangında hayatını kaybeden İsmail Zhilov’un babası Emin (Emil) Zhilov, acısının büyük olduğunu belirterek, “Sadece adalet istiyoruz. Her kim yaptıysa bulunsun ve cezasını çeksin. Başka hiçbir şey istemiyoruz” diye konuştu.

‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’

Haberin Devamı

‘Kaçış yolu tamamen yanmıştı’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!