Kabinede yer alacak adayları ‘medyum’ incelemiş

Güncelleme Tarihi:

Kabinede yer alacak adayları ‘medyum’ incelemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 10:47

Prens 13. Heinrich Reuss liderliğinde hükümete darbe planları yapan İmparatorluk Vatandaşları adlı aşırı sağcı örgüt üyelerinin davası başlıyor. Hazırlanan iddianameye göre, örgüt darbenin ardından Başbakan Scholz dahil çok sayıda kişiyi yargılamayı planlarken, medyum Thomas T. ise gelecekteki hükümette yer alacak olası adayları doğum tarihlerine göre incelemiş.

Haberin Devamı

ALMANYA’da darbe yaparak hükümeti devirmeye çalışan aşırı sağcı yapılanma ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) adlı örgüt üyeleri, 29 Nisan’da hâkim karşısına çıkacak. Terör örgütü üyesi olmakla suçlanan zanlılardan eski özel tim görevlisi Peter Wörner’in, aralarında Başbakan Olaf Scholz’un da bulunduğu siyasiler ile ünlü TV sunucularını darbe sonrası savaş mahkemesine çıkartmayı planladığı belirtildi. Bild gazetesinde yer alan haberde, iddianameye göre Wörner’in bu konuda uzun bir yargılanacaklar listesi hazırladığı yazdı. Kod adı ‘Wolf-Kurt’ olan Peter Wörner’in listesinde ana muhalefet partisi CDU Genel Başkanı Friedrich Merz ile kendi isimleriyle TV’lerde siyasi talk şov programı sunan Markus Lanz ve Sandra Maischberger de yer aldı.

Haberin Devamı

SİLAH ALMAK İSTEMİŞLER
İddianameye göre ‘Wolf’, Alman Ordusu’nda üst düzey komutanlardan General Martin Schelleis’e, hükümete karşı askeri önlem alma çağrısında bulunarak “Bu ülkenin insanları ve vatandaşları olan askerler değilse, kim buraya müdahale edebilir ve tüm bu çılgınlığı durdurabilir?” dedi. Bu duyuru üzerine General Schelleis derhal durumu Askeri İstihbarat Servisi’ne bildirdi. İddianameye göre darbeciler, komplo teorileriyle dolu siyasi hedeflerine ulaşabilmek için ilginç planlar yaparken, darbe sonrası yapılacaklar listesini de oluşturmuş. Buna göre, ‘gizli bir dünya hükümetinin’ çocuklar üzerinde deneyler yaptığı iddia edilen ‘yeraltı çocuk hapishanelerini’ de aramak istemişler. Darbecilerin İsviçre’deki silah tüccarları ve organize suça karışan ‘Ricci Kardeşler’den 138 bin Euro değerinde silah almak istediği de iddialar arasında.

Kabinede yer alacak adayları ‘medyum’ incelemiş

Kabinede yer alacak adayları ‘medyum’ incelemiş

Kabinede yer alacak adayları ‘medyum’ incelemiş
MEDYUM ADAYLARI İNCELEMİŞ
Örgüte liderlik etmekten yargılanan darbeci Prens Reuss’un danışmanı olan medyum Thomas T.’nin ise darbeden sonra ‘gelecekteki hükümette’ yer alacak olası adayları, doğum tarihlerine göre ruhsal olarak incelediği belirtiliyor. İddianameye göre ‘M-Grubu’ olarak adlandırılan birimin üyeleri de ayrıca Bavyera eyaletine bağlı Bayreuth Oschenberg’deki tesiste Federal Meclis binası Reichstag’a ateş etme talimi yapmak istediler. Ancak bazı federal polis memurlarının da atış poligonunda talime gelmesi üzerine eylemi yarıda kestiler.
Polis istihbaratın dinlemesine takılan örgüt lideri Prens Reuss, 25 Ekim 2021’de Yukarı Frankonya’daki Helmbrechts’te bir binada Leipzig’deki Rus Başkonsolosu ile görüştü. Burada kendi fantezi dünyasında kurduğu ‘Reuss Prensliği’nin uluslararası alanda tanınması için yapılan görüşmede konsolosa, “Size Alman kurdu ve Rus ayısının yenilmez bir takım olduğunu gösterelim” dediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

KİMDİR BU İMPARATORLUK VATANDAŞLARI?
‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) diye anılan aşırı sağcı grup, Federal Almanya Cumhuriyeti’ni ve onun devlet yapısını tanımayan kişilerden oluşuyor. Örgüt, 1871-1945 yılları arasındaki Alman İmparatorluğu’nun varlığını sürdüreceğini iddia ediyor. Federal Almanya Cumhuriyeti’ni tanımadıkları için genellikle vergi ödemeyi reddediyorlar ve mahkemelerini tanımıyorlar. İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı verilerine göre yaklaşık 21 bin üye veya takipçileri olduğu tahmin ediliyor. Aralık 2022’de emniyet güçlerinin sabahın erken saatlerinde yaptığı baskınlarda örgütün lideri olarak Prens XIII Heinrich Reuss ile AfD’nin eski milletvekili ve Berlinli yargıç Birgit M. de yakalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!