İtalyan mafyası Almanya’da hâlâ aktif

Güncelleme Tarihi:

İtalyan mafyası Almanya’da hâlâ aktif
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 11:44

Yeşiller Partisi’nin Almanya’da organize suç örgütlerine yönelik soru önergesine yanıt veren Federal İçişleri Bakanlığı, Almanya’da İtalyan mafyasının binden fazla aktif üyesi olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

BAKANLIĞIN verdiği cevaba göre, yaklaşık bin aktif üyeden 519’u Calabria Ndrangheta, 134’ü Sicilya Cosa Nostra ve 118’i Napoliten Camorra adlı mafya gruplarına üye. Açıklamada, “Federal Kriminal Dairesi’nin, eyaletlerin kriminal soruşturma daireleriyle birlikte yürüttüğü araştırmaya göre, 2022 yılında Almanya’da sürekli olarak yaşayan toplam 1003 şüpheli İtalyan organize suç üyesi tespit edildi” denildi. Bu sayı bir önceki yıla göre 87 arttı. Bunların yanı sıra Sicilyalı bir suç örgütü olan Stidda’nın 33 şüpheli üyesi ve Apulian organize suç örgütünün 37 şüpheli üyesi de Almanya’da faaliyet gösteriyor. İtalyan organize suç örgütlerinin 162 şüpheli üyesi ise bu gruplardan herhangi birine dahil edilmedi. Bu kişiler özellikle yemek, gıda ve motorlu araç ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU, KARA PARA AKLAMA...
Bakanlığın yanıtına göre, İtalyan mafyası uyuşturucu, kara para aklama ve vergi dolandırıcılığı suçlarında daha etkin. Yaklaşık 2.3 milyon Euro’luk suç geliri tespit edilirken, bunun sadece 683 bin Euro’luk kısmına 2022 yılında el konuldu. Bakanlık, mafyaya karşı açılan ceza davalarının sayısı ya da gerçek kazançları hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

‘ÇAMAŞIR MAKİNESİ!’
Federal Meclis İçişleri Komisyonu Yeşiller Parlamento Grubu Başkanı Marcel Emmerich, RND’ye yaptığı açıklamada, “Mafya bugün İtalya’nın büyük bölümünde olduğu gibi Almanya’da da ağını örüyor. Sözde saygın iş insanları kisvesi altında siyaset ve iş dünyasıyla giderek daha fazla ilişki kurmayı başarıyor. Mafya hafife alınıyor. Almanya, suçlular için Avrupa’nın para yıkadığı çamaşır makinesidir” dedi. Organize suçlar alanında araştırma yapan uzmanlar da Almanya’da her yıl 100 milyar Euro’dan fazla kara para aklandığını tahmin ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!