İsveç tarihinde bir ilk: Terör tehdit seviyesi 4’e çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

İsveç tarihinde bir ilk: Terör tehdit seviyesi 4’e çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 09:54

İsveç’in terör tehdit seviyesi tarihinde ilk kez ‘‘yüksek’’ seviye olarak bilinen 5 üzerinden 4’e çıkarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İsveç Gizli İstihbarat Teşkilatı Säpo güvenlik güçlerinin teröristleri aradığını bildirdi.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırılarının artçı şokları değişik Avrupa ülkelerinde devam ediyor. Birçok ülkede güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarılmış durumda. İsveç o ülkelerden biri. İsveç’te güvenlik güçleri ülkenin terör tehdit seviyesini ‘yüksek’ seviyesine çıkardı. Bu İsveç tarihi boyunca ilk. Öyle ki 1976 yılında Başbakan Olof Palme öldürüldüğünde yada 2010 yılında başkent Stockholm’de terör saldırıları gerçekleştirildiğinde bile terör tehdit seviyesi ‘yüksek’ seviyeye çıkarılmamıştı.

Gün içerisinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İsveç İstihbarat Teşkilatı Säpo Genel Direktörü Anders Thornberg, İsveç’e terör saldırısı planlayan bir kişinin yakalandığını bazı kişilerin ise hala arandığını açıkladı.

Fransa’da yaşanan terör saldırıları sonrasında İtalya, Belçika ve Danimarka’da benzer adımlar atmış ve ülkedeki terör tehdit seviyesini yükseltmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!