İstediğiniz yerde, randevusuz oy kullanabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

İstediğiniz yerde, randevusuz oy kullanabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 15:38

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, yurtdışında 60 ülkede 123 temsilcilikte sandık kurulacağını açıkladı. Geçen yıl düzenlenen anayasa referandumuna kıyasla yurtdışında oy kullanılacak ülke sayısında artış olduğunu belirten Büyükelçi Aydın, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“SANDIK açılacak ülkelere Sırbistan, Moldova ve Malta olmak üzere üç ülke daha eklendi. Almanya’da 1 milyon 444 bin 33 seçmen var ve 9’u başkonsolosluklarda, 4’ü dış mekanda 13 merkezde seçmenler oy kullanabilecek. Essen, Hannover, Münih ve Nürnberg’te sandıklar dış mekanlarda kurulacak. Seçim kütüğüne kayıtlı vatandaşlar istedikleri yerde oylarını verebilecek.
Almanya’da 7-19 Haziran’daki ilk tur seçimlerde hafta içi toplam 114, hafta sonu ise 153 sandık kurulacak. Gümrük kapılarında ise 7 Haziran-24 Haziran tarihleri arasında oy kullanılacak. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde 30 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde tüm seçim merkezlerinde hafta içi toplam 184, hafta sonu ise 198 sandık kurulacak. Gümrük kapılarında da 30 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında oy verilebilecek.”

Haberin Devamı

SEÇMEN SAYISI 15 BİN ARTTI
Almanya’da 13 merkezde kurulacak sandıklar sabah saat 09.00 ile akşam saat 21.00 arası açık kalacak. Ancak akşam saat 21.00’de kuyrukta olan seçmenler ise saat 23.55’e kadar oylarını kullanabilecek. Oy kullanmak için randevu alınmasına gerek yok. Seçmenler oy vermeye gelirken, yanlarında T.C. kimlik numarasını gösteren pasaport, kimlik belgesi veya onaylı nüfus kaydı olan belge getirmek zorunda. Anayasa referandumundaki seçmen sayısına göre 15 bin civarında artış var. Oy kullanma günü ise önceki seçimlere göre azaldı. Seçim kütüğüne kayıtlı tüm seçmenlerin oy kullanması durumunda her gün için ortalama 10 bin seçmen düşüyor. Sandık kurulunda en çok oy alan üç partinin temsilcileri görev yapacak.”

BAKMADAN GEÇME!