İstasyonda tecavüz infial yarattı! O kameralar neden var?

Güncelleme Tarihi:

İstasyonda tecavüz infial yarattı O kameralar neden var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 11:00

Almanya’nın Münih kentinde geçen hafta sonu 18 yaşındaki bir gencin, mülteci olduğu iddia edilen 20 yaşındaki bir kişi tarafından tecavüze uğraması infial yarattı. Herkes istasyonda kameralar olduğunu ve neden müdahale edilmediğini sorguladı.

Haberin Devamı

KORKUNÇ saldırı, dil öğrenmek amacıyla Almanya’da bulunan 18 yaşındaki Polonyalı öğrencinin cuma gününü cumartesiye bağlayan gece sabaha karşı bir eğlenceden sonra evine döndüğü sırada yaşandı. Gencin aşırı derecede alkollü olduğu belirtildi. Münih Polisi, kamera kayıtlarına göre olayın 02.35 ile 03.05 saatleri arasında gerçekleştiğini açıkladı. Kamera kayıtlarına göre fail, gecenin son metro seferinden sonra sarhoş genci takip etti. Polise göre, 18 yaşındaki genç muhtemelen uyumak için istasyondaki banklardan birine uzandığı sırada fail bu durumdan faydalandı ve tecavüz etti. Basında failin Afgan kökenli olduğu ve mülteci olduğu belirtildi.

CEP TELEFONUNDAN BULUNDU
Olay, Polonyalı gencin pazar günü polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Failin aynı zamanda mağdurun cep telefonunu da çaldığı belirtildi. Akıllı cep telefonundaki yer tespiti sayesinde mağdur, telefonun yerini polise bildirebildi. Şüpheli, polis tarafından Münih’in Ramersdorf semtindeki bir mülteci barınağında yakalandı. Hâkim karşısına çıkarılan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay sırasında görgü tanığının olup olmadığı araştırılırken, 24 saat kameralarla gözlenen metro istasyonunda güvenlik kameralarının neden izlenmediği tartışma yarattı. Toplu taşıma yönetiminden yapılan açıklamada ise 100’den fazla metroda toplamda 1700’den fazla kameranın bulunduğu ve güvenlik personelinin tüm kameraları eş zamanlı takibinin mümkün olmadığı belirtildi. Kameralar, görüntüler kaydedip güvenlik açısından gerektiğinde değerlendiriliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!