Isha Büyük Britanya’yı vurdu!

Güncelleme Tarihi:

Isha Büyük Britanya’yı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 12:05

Büyük Britanya’yı etkisi altına alan Isha fırtınasının yol açtığı saatteki hızı 160 kilometreyi bulan rüzgâr ve yoğun yağış nedeniyle iki kişi hayatını kaybederken, binlerce hane elektriksiz kaldı. Fırtına ulaşımı da olumsuz etkiledi. Kara, hava ve demiryolu taşımacılığında büyük sorunlar yaşandı. Isha fırtınasının hemen ardından gelen Jocelyn fırtınasını bekliyor.

Haberin Devamı

ISHA fırtınası, özellikle İskoçya, Kuzey İrlanda, Kuzeybatı İngiltere ve Galler’de etkili oldu. Bazı uzak bölgelere tekrar elektrik verilmesinin gecikebileceği de belirtildi. İskoçya’da yolculuk ettiği araç rüzgâr nedeniyle devrilen bir ağaca çarpan 84 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Kuzey İrlanda’da da bir kişi yine aracıyla devrilen bir ağaca çarpması sonucu öldü. Dün sabah itibarıyla İngiltere, Galler ve İskoçya’da 30 bin haneye elektrik verilemiyordu.

Isha Büyük Britanya’yı vurdu

Isha Büyük Britanya’yı vurdu

Isha Büyük Britanya’yı vurdu

Isha Büyük Britanya’yı vurdu
FIRTINALARA İSİM VERİLİYOR
Yetkililer, özellikle uzak noktalara tamir ekiplerinin ulaşamaması nedeniyle tüm hanelerin elektrik şebekesine tekrar bağlanmasının uzun sürebileceğini belirtti. Kuzey İrlanda ve İskoçya’da onlarca okul da eğitim veremedi. Tren seferlerinde büyük gecikmeler ve iptaller olurken, İngiltere’ye inmesi beklenen yüzlerce uçuş, Fransa, Almanya ve Hollanda’ya yönlendirildi. Isha fırtınası, İrlanda Cumhuriyeti’nde de etkili oldu. Fırtınada iki kişi ölürken, 235 bin hane ve iş yerine de elektrik verilemedi. Ülkede Isha fırtınasının ardından bu kez DE Jocelyn fırtınası etkili olmaya başladı. Jocelyn fırtınasının da bugünden itibaren Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’de saatteki hızı 100 kilometreyi aşan sert rüzgâra neden olması bekleniyor. Britanya Meteoroloji Ofisi, aksaklıklara ve hasara yol açması beklenen fırtınalara isim veriyor. Yetkililer bu şekilde, halkın fırtınanın gelişimini kitle iletişim araçları ve sosyal medyadan daha kolay takip edebileceğini söylüyor. Isha fırtınası, Eylül 2023’ten bu yana isim takılan dokuzuncu fırtınaydı, Jocelyn de 10’uncu olacak ve bu alanda bir rekor kırılmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!