Irkçı katilin babasından çirkin mektup: ‘Almanya’dan gidin’

Güncelleme Tarihi:

Irkçı katilin babasından çirkin mektup: ‘Almanya’dan gidin’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 13:57

19 Şubat 2020’de Almanya’nın Hanau kentinde aralarında Türkiye kökenli Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz, Ferhat Unvar ve Fatih Saraçoğlu’nun da bulunduğu 9 göçmeni katleden ırkçı terörist Tobias R.’nin babası Hans-Gerd R., kurban yakınlarını tehditlere devam ediyor.

Haberin Devamı

DAHA önceleri de kurbanlardan Ferhat Unvar’ın ailesinin oturduğu binanın yakınlarında dolaşıp annesi Serpil Temiz Unvar’ı tehdit ettiği için uzaklaştırma cezası verilen ve kısa bir süre cezaevinde tutulan 74 yaşındaki Hans-Gerd R.’nin, şimdi de mektuplu tehditte bulunduğu ortaya çıktı. Hans-Gerd R., 8 Mayıs’ta Serpil Unvar’a gönderdiği mektupta, “Şayet göçmen olarak Alman halkının ülkesini beğenmiyorsanız, derhal ülkeyi terk edin ve geldiğiniz yere gidin” yazdı. Aynı zamanda, kendisini Almanya Federal Cumhuriyeti’nin sahiplerinden biri olarak niteleyen Hans-Gerd R., Unvar ve ‘gruplarının’ Almanya’da düzen ve güvenin yanı sıra Alman halkı için bir tehdit oluşturduğunu da ileri sürdü.

Irkçı katilin babasından çirkin mektup: ‘Almanya’dan gidin’

Irkçı terörist Tobias R.

Haberin Devamı

2022’de, terör kurbanı oğlu Ferhat Unvar adına ‘Irkçılığa Karşı Eğitim Girişimi’ başlatan ve okullarda öğrencileri bu konuda aydınlatan Serpil Temiz Unvar, kendisine gelen bu tehdit mektubunu Hanau Anakent Belediye Başkanı Claus Kaminsky’ye iletirken, aynı zamanda suç duyurusunda da bulundu. Hanau Savcılığı’nın halkı kışkırtma suçlamasıyla Hans-Gerd R. hakkında soruşturma başlattığı açıklandı.

Irkçı katilin babasından çirkin mektup: ‘Almanya’dan gidin’
NE OLMUŞTU?
Hanau’da gerçekleştirilen ırkçı saldırıda, 4’ü Türkiye kökenli 9 göçmen hayatını kaybetmişti. Tobias R. isimli ırkçı saldırgan, şehrin 2 farklı bölgesinde bulunan 2 kafeye peş peşe saldırılar düzenleyerek rastgele ateş açmıştı. 43 yaşındaki ırkçı saldırgan daha sonra evine giderek annesini öldürdü ve ardından intihar etti. Hanau katliamı davası, Federal Başsavcılığın 2021 yılının aralık ayında takipsizlik kararı vermesi sonucu kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!