‘Irkçı ideolojiye yer yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Irkçı ideolojiye yer yok’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 11:20

Başbakan Olaf Scholz, aşırı sağcıların ‘tersine göç’ ve ‘sürgün’ planlarının Nazilerin ırkçı ideolojisi gibi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ARALARINDA sağ popülist Almanya için Alternatif’li (AfD) bazı politikacıların da bulunduğu aşırı sağcıların Berlin yakınlarındaki Potsdam kentinde bir araya gelerek ‘Remigration’ (tersine göç) planları yapmalarına ve ülkede yaşayan milyonlarca göçmen kökenlinin sınır dışı edilmesini, hatta bir Afrika ülkesine sürgün edilmesini görüşmelerine tepkiler artarken, Başbakan Olaf Scholz, bunun Nazi dönemindeki Nasyonal Sosyalistlerin kan bağına dayalı ırkçı ideolojisi gibi olduğunu söyledi. Başbakan Scholz, sosyal medya hesabından paylaştığı geleneksel ‘Şansölye kompakt’ video mesajında, “Almanya’da bir daha asla yeri olmayacak şey Nasyonal Sosyalistlerin kan bağı ve etnik kökene dayalı ırkçı ideolojisidir” görüşünü vurgularken, “Almanya’da herkes çok açık bir biçimde birliktelik, hoşgörü ve demokrasimiz için harekete geçmeli” dedi.

‘Irkçı ideolojiye yer yok’
‘ŞEYTANİ BİR PLAN’
Aşırı sağcıların milyonlarca insanı sürgüne gönderme planlarını ‘şeytani bir plan’ olarak niteleyen Scholz, ülkede yaşayan göçmen kökenlilere “Siz bize aitsiniz!, Ülkemizin size ihtiyacı var!” diyerek huzursuzluk duymalarına gerek olmadığını söyledi. Başbakan Scholz aynı zamanda çifte vatandaşlık yolunu tamamen açan Modern Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın federal Meclis’te kabul edildiğini hatırlatırken, “Ülkemizdeki birçok insanın kendilerini hem Alman hem İtalyan, hem Alman hem Türk hissetmeleri yaşamın gerçeğidir. Bunu kabullenmek ve saygı göstermek gerekir” görüşünü de vurguladı. Şansölye Scholz video mesajında, Almanya’ya düzensiz göçün önlenmesinde kararlı olduklarını belirtirken, “Göçü şu ana kadar olduğundan daha iyi düzenlemeliyiz. Ama ön yargı ve kine yer olmadan” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!