İnsan tacirlerine şafak operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İnsan tacirlerine şafak operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 14:21

Almanya’da hükümet düzensiz göçe karşı mücadeleyi artırırken, bugün erken saatlerde 5 farklı eyalette paralel olarak yapılan operasyonlarda Suriyeli 5 insan taciri yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Federal İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 350’ye yakın polis bu sabah erken saatlerde Aşağı Saksonya’nın Stade ile Balge, Kuzey Ren Vestfalya’nın (KRV) Gladbeck, Hessen’in Fulda ve Kassel, Bavyera’nın Kehlheim kentlerinde ve Bremen’de, Suriye’den kaçak olarak sığınmacı getirdikleri şüphesiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Stade’de 3, Gladbeck’te 2 olmak üzere 5 insan taciri gözaltına alındı. Suriyeli insan tacirlerinin Suriyeli sığınmacılardan kişi başı 3 bin ila 7 bin Euro arasında para aldıkları belirlendi.

İKİ GÜZERGÂH KULLANIYORLAR
Polis tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan insan tacirlerinin Suriyeli sığınmacıları Türkiye üzerinden Lüksemburg, Hollanda veya İsviçre’ye uçurdukları, oradan da kara yoluyla kaçak olarak Almanya’ya soktukları belirtildi. İnsan tacirlerinin ikinci güzergâh olarak Balkanlar yolunu tercih ettikleri, Bulgaristan, Sırbistan veya Yunanistan’dan araçlara bindirdikleri sığınmacıları Almanya sınırlarına kadar getirdikleri, oradan da yaya olarak Almanya’ya geçirdikleri belirlendi. Öte yandan Almanya’da 1 Ocak’tan bu yana 150 Ukraynalı, 148 Suriyeli, 85 Türk, 65 Afgan, 56 Alman insan taciri yakalandığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!