İnsan tacirlerine şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

İnsan tacirlerine şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2020 10:18

Berlin polisi, insan tacirlerinin ev ve iş yerlerine sabahın erken saatlerinde baskın düzenledi, çete üyeleri yakalandı. Baskınlar, Schöneberg ve Wedding semtlerindeki beş eve ve bir Yunan restoranına yapıldı.

Haberin Devamı

SABAH saat 06.00’da başlayan baskınlarda federal polis teşkilatını bağlı 170 polis görev aldı. Wedding semtindeki bir evde polis çete üyesi dört kişiyi yakaladı. Yakalananlar arasında uluslararası yakalama emri bulunan bir Arnavut vatandaşı da bulunuyor. Federal polis sözcüsü baskınlarla ilgili, “Amacımız uluslararası faaliyet gösteren insan taciri çeteyle ilgili delil ve belge toplamak” dedi. Yunan, Makedon, Kosovalı, Arnavut ve Alman çete üyelerinin Balkanlar üzerinden Almanya’ya ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu Avrupa’nın diğer ülkelerine kaçak yollarla insan taşıdıkları belirlendi.
Genellikle otobüslerle kaçakları taşıyan çetenin, Almanya’ya veya diğer Avrupa ülkelerine getirdikleri her bir kişiden 9 bin Euro’ya kadar para aldıkları belirlendi. Polis şimdiye kadar çetenin gerçekleştirdiği 16 suçu tespit ederken, 60 suçla ilgili delil topladı. Yunanistan ve İtalya’da sahte çalışma izin belgeleri ile sahte iş sözleşmeleri hazırladıkları tespit edilen çetenin, Berlin’e getirdikleri kaçaklara evler sundukları da polisin ulaştığı bilgiler arasında. Federal Polis Sözcülüğü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, baskınlarda 100 bin Euro nakit paraya el konduğu, çetenin, sahte pasaportları 3-4 bin Euro arasında değişen fiyatlarla sattığı, 38 yaşındaki Arnavut vatandaşının tutuklandığı belirtildi.

İnsan tacirlerine şafak baskını

İnsan tacirlerine şafak baskını

İnsan tacirlerine şafak baskını

BAKMADAN GEÇME!