İngiltere’de ulaşım terör alarmında

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de ulaşım terör alarmında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 10:28

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Leytonstone Metro İstasyonu’nda Cumartesi gecesi gerçekleştirilen bıçaklı saldırının ardından, şehrin ulaşım ağı terör alarmına geçti.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Muhaydin Mire adlı kişi, Leytonstone İstasyonu’nun bilet gişeleri önünde “Bu Suriye için” diye bağırdıktan sonra yolculara saldırmış ve 56 yaşındaki bir adamın boynunu keserek ağır yaralanmasına neden olmuştu.

Silah taşımayan polis memurları olaya kısa sürede müdahale etmiş ve şok tabancası ile etkisiz hale getirdikleri adamı gözaltına almıştı. 

İngiltere’de ulaşım terör alarmında


Olayın ardından soruşturma başlatan yetkililer İngiltere’nin ulaşım ağında güvenlik önlemlerinin önemli ölçüde arttırılması gerektiğine karar verdi. 

Silahlı polis memurlarının Leytonstone saldırısına zamanında müdahale edememiş olması Metropolitan Polis Teşkilatı’nın hazırda beklettikleri silahlı polis kuvvetlerini daha aktif ve etkili olarak kullanmaya başlaması gerektiği yönünde eleştirilere neden olmuştu.

İngiltere’de ulaşım terör alarmında


IŞİD destekçisi olduğu düşünülen ancak Leytonstone İstasyonu’ndaki saldırıyı hiç bir kişi ya da örgütten destek almadan tek başına gerçekleştirdiğine inanılan Mire bugün Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!