İngiltere’nin en genç intihar bombacısı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin en genç intihar bombacısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 16:35

Irak’ta bir bir petrol rafinerisi yakınlarında bomba yüklü bir aracı patlatarak İngiltere’nin en genç intihar bombacısı ünvanını alan Talha Asmal’ın ailesi IŞİD’in oğullarının beynini yıkadığını ve onun aslında sevgi dolu, duygusal sıradan bir çocuk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

West Yorkshire bölgesinin Dewsbury kentinde yaşayan Asmal ailesi yayınladıkları basın açıklamasında “O hiç kimse hakkında kötü düşünmezdi. Radikal, aşırı ya da vahşi hiç bir görüşü yoktu. Ancak görünen o ki Talha’nın gençliği ve saflığı internetin isimsizliğine sığınan insanlar tarafından sömürüldü. Onun hesaplı bir şekilde beynini yıkadılar” dedi.

Aile sözlerine “O onun saflığını sömüren, kendi pis işlerini yapmak için fazla korkak olan IŞİD yöneticilerinin büyüsüne kapıldı ve eğer basında çıkan haberler doğruysa ölümüne gönderildi. Biz karşı karşıya kaldığımız bu kelimelere dökülmesi imkansız trajedi nedeniyle perişanız” diyerek devam etti.

Talha Asmal’ın ölümü IŞİD’e ait bir Twitter adresinden duyurulmuştu. IŞİD eylemi duyururken Asmal’ın ölümünden kısa süre önce çekilmiş bir fotoğrafını da yayınlamıştı.

Talha Asmal’dan önce bir intihar eylemi gerçekleştiren en genç Birleşik Krallık vatandaşı 7 Temmuz 2005’te Londra’da yaşanan bir dizi bombalı saldırıyı gerçekleştiren 4 radikal İslamcı militandan biri olan Hasib Hussain’di. Hussain de Asmal gibi West Yorkshire bölgesinde yaşıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!