İlkokul çocuklarına bıçaklı saldırı!

Güncelleme Tarihi:

İlkokul çocuklarına bıçaklı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 11:34

Almanya’nın Duisburg kentinin Hamborn-Marxloh semtinde çarşamba günü okuldan çıkıp eve giden bir kız ve bir erkek öğrenci, 21 yaşındaki bir Bulgaristan kökenli Alman vatandaşı tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Çocuklar hastaneye kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da son zamanlarda artan bıçaklı saldırı olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son olay Duisburg’un Hamborn-Marxloh semtindeki Henrietten Caddesi’nde yer alan bir ilkokula 300 metre uzaklıkta yaşandı. 21 yaşındaki Bulgaristan kökenli Alman vatandaşı bir adam, akraba olan 9 ve 10 yaşlarındaki iki Rumen kökenli çocuğu çarşamba günü saat 12.00 sıralarında okul çıkışında bıçakla yaraladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan çocuklar kaçmayı başarıp okula sığındı. Çocuklara ilk müdahaleyi yapan öğretmenler hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans geldi. Saldırgan ise çevredeki vatandaşlar ve babası tarafından yakalanarak polise teslim edildi.
Saldırıyla ilgili açıklama yapan Duisburg Belediye Başkanı Sören Link (SPD) ise şunları söyledi: “Son 12 yıldır böyle bir şey yaşamadım. Söyleyecek söz bulamıyorum. Elbette üzgünüz. Fakat çocukların hayati tehlikesi bulunmaması bizleri sevindirdi. Ailelerine geçmiş olsun diyorum. Ben de bir kız çocuğu babası olarak ailelerimizi çok iyi anlıyorum. Okullarımızda sıkı güvenlik önlemleri aldık. Polisimizi ve sağlık ekiplerimizi olaya acil müdahale etmelerinden dolayı kutluyorum.”

İlkokul çocuklarına bıçaklı saldırı

İlkokul çocuklarına bıçaklı saldırı
‘ETRAFTA ÇOK SAPIK VAR’
Olay bölgede yaşayan vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. C. Y. adlı Türkiye kökenli bir anne, şunları söyledi: “Benim iki çocuğum bu okulda okuyor. Okuldan çok memnunuz. Hiçbir şikâyetimiz yok. Saldırıya uğrayan kız çocuğu benim kızımla aynı sınıfta. Çok üzüldük. Hepimize geçmiş olsun.” Bir başka Türk vatandaşı N.Y. adlı kadın ise şöyle konuştu: “Olayı duyduğumuzda panik halinde okula koştuk, acaba bizim çocuklarımıza mı bir şey oldu diye korktuk! Burada ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Okula yakın oturuyoruz, fakat bundan sonra çocuklarımızı kendimiz okula götürüp getireceğiz. Etrafta çok sapık, psikopat ve sarhoş dolaşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!