İklim aktivistlerine kötü haber: Davalar yolda

Güncelleme Tarihi:

İklim aktivistlerine kötü haber: Davalar yolda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 10:52

Eurowings, Condor ve Tuifly’ın, havaalanlarında pistleri bloke eden ‘Son Nesil’ iklim aktivistleri hakkında tazminat davası açmak istediği açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ellerini caddelere ve otoyollara yapıştırarak trafiği altüst eden iklim aktivistlerine karşı tepkiler artarken, hava alanlarında pistleri bloke ettikleri için uçuşlarını iptal etmek zorunda kalan bazı hava yollarının tazminat davası açmaya hazırlandığı açıklandı. ‘Son Nesil’ iklim aktivistlerinin 13 Temmuz’da Düsseldorf ve Hamburg havalimanında kendilerini piste yapıştırarak bloke etmeleri yüzünden uçuşlarını iptal etmek zorunda kalan Eurowings, Condor ve Tuifly’ın tazminat davası açmak için harekete geçtiği belirtildi. Ayrıca Alman Hava Yolları Lufthansa, İsviçre Hava Yolları (SWISS) ve Avusturya Hava Yolları’nın da (Austrian Airlines) benzer girişimde bulunmayı planladığına da işaret edildi.

HANEYE TECAVÜZ, MALA ZARAR VERME...
Hamburg Havaalanı uzmanları, iptal edilen uçuşlar, uçamadıkları için iptal edilen oteller ve geri ödenen uçak biletleri parası nedeniyle tazminat miktarının minyonlarca Euro’yu bulmasından hareket edildiğini açıkladılar. Öte yandan Düsseldorf Havaalanı yönetiminin de ayrıca ‘Son Nesil’ iklim aktivistleri hakkında ‘haneye tecavüz’, ‘mala zarar verme’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu da açıklandı. Yalnız Hamburg Havaalanı’nda 48 uçuşun iptal edilmesine yol açan iklim aktivistlerinin para cezasının yanı sıra 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceklerine de işaret edildi.

BAKMADAN GEÇME!