‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 12:24

UID Gençlik Kolları, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü idrak etmek, Şehit Ahmet Benler’i anmak ve Filistin’e yardım toplamak amacıyla Hollanda’nın Nijmegen kentinde bir futbol turnuvası düzenledi. 7 takımın katıldığı turnuvanın final maçı penaltılara kaldı. Zwole Gençlik, Zaandam Gençlik’i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDAKİ gençlerin vatanına, milletine, kültürüne ve dinine sahip çıkmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Hollanda UID Başkanı Hasan Tekten, “Aslını inkâr eden geleceğini inşa edemez. Gençliğimizin ve geçmişimizin temelleri sağlam olması önemlidir. Bu sebeple Cumhuriyetimize sahip çıkalım, öz değerlerimizi unutmayalım. Şehitlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun” dedi.

‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’

Hasan Tekten
‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’

Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal

Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ise şunları söyledi: “Dönemin Lahey Büyükelçisi merhum Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler, 12 Ekim 1979 Cuma günü, büyükelçiliğimize 100 metre mesafede Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilmişti. Şehit Ahmet Benler, aldığı aile terbiyesi, eğitimi ve elde ettiği kişisel ve mesleki donanımıyla büyük başarılara imza atmaya namzet bir gençti. Ahmet Benler’in gelecek vaat eden hikâyesi, o gün alçakça işlenen cinayet sonucunda maalesef çok genç yaşta son buldu. Bizler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de şehit Ahmet Benler’in ismini ve aziz hatırasını yaşatmak için, terörizmin alçaklığını unutturmamak, bu başarılı gencimizi genç nesillerimize örnek göstermek için çalışıyoruz. Bugün UID tarafından tertiplenen bu turnuva, aziz şehidimizi bir kez daha anmak ve bu vesileyle sporun birleştirici gücünü ortaya koymak bakımından büyük önem taşımaktadır.”

‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’

‘İkinci yüzyılda emin adımlarla, birlikte yürüyeceğiz’

Haberin Devamı

‘AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ’
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, 1923’teki inanç ve kararlılıkla emin adımlarla yol almaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi, önümüzde uzanan aydınlık ve daha büyük başarılarla dolu yolda emin adımlarla, yine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yüzyılımız; ekonomi, enerji, bilim, sanat, kültür, turizm üretim, diplomasi ve savunma sanayii gibi alanlarda Türkiye Yüzyılı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bugün emindir ve emin ellerdedir. İstiklal Harbimizin Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, şehit Ahmet Benler’i ve kendisi gibi hunharca katledilen tüm Dışişleri şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!