İflaslar azaldı

Güncelleme Tarihi:

İflaslar azaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 11:15

Almanya’da zayıf ekonomiye rağmen, kurumsal iflasların sayısı yılın başında azaldı. Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, düzenli iflas olarak adlandırılan iflasların sayısı ocak ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3.2 oranında azaldı.

Haberin Devamı

İSTATİSTİK verileri, iflas başvurusunun gerçek tarihi yaklaşık üç ay öncesine dayanıyor. Çünkü işlemler sadece iflas mahkemesinin ilk kararından sonra istatistiksel olarak kaydediliyor. Buna ek olarak, iflas istatistikleri yalnızca iflas işlemleri sırasında meydana gelen iş yeri kapanışlarını gösteriyor. Başka nedenlerle veya acil ödeme güçlüklerinin başlamasından önce meydana gelen kapanışlar istatistiklerde yer almıyor. Düzenli iflas işlemleri genellikle bir girişimci veya serbest meslek sahibi bir kişinin artık borçlarını ödeyemediğinde ve görünürde başka bir çözüm olmadığında başlatılıyor. Böyle bir durumda borçlunun mal varlığı incelenip, gerekirse alacaklılara dağıtılıyor.
KASIMDA 1312 İFLAS BAŞVURUSU
İstatistik dairesinden alınan sonuçlara göre kasım ayında Alman bölge mahkemelerine toplam 1312 kurumsal iflas başvurusunda bulunuldu. Bu, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla beşte bir oranında bir artışa karşılık geliyor. Ekim ayında, kurumsal iflasların sayısı geçen yılın aynı ayına göre hemen hemen yüzde 18 oranında artış gösterdi. Talep edilen borç miktarı da önemli ölçüde arttı. İstatistiklere göre, bölge mahkemeleri daha önce yaklaşık yarım milyar Euro olan borç hacminin 1.5 milyar Euro’ya yükseldiği belirtildi. Öte yandan tüketici iflasları da kasım ayında yaklaşık yüzde 6 oranında güçlü bir artış gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!