Haziranda siparişler arttı

Güncelleme Tarihi:

Haziranda siparişler arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 14:53

Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre Almanya’da imalat sanayisinin aldığı siparişler haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 7 arttı.

Haberin Devamı

ALMAN makine sanayisinin aldığı siparişlerin ve ayrıca hava ve uzay aracı imalatında Airbus’tan alınan büyük siparişin bu artışta rol oynadığı öğrenildi. DW Türkçe’nin haberine göre söz konusu siparişlerin olmaması halinde toplam siparişlerin bir önceki aya göre yüzde 2.6 oranında düşük olacağı açıklandı. Makine üretiminde siparişler mevsimsel etkilerden arındırıldığında mayıs ayına göre yüzde 5.1 oranında arttı. ‘Diğer taşıtlar’ kalemi altında yer alan Airbus siparişi ise bu kalemde yüzde 89.2’lik bir artışa neden oldu. Hint havayolları şirketi IndiGo, haziran ayında Fransa’nın Le Bourget kasabasında düzenlenen hava ve uzay yolculuğu fuarında Airbus’tan 500 adet A320 tipi uçak siparişi vermişti. Siparişin liste fiyatının 50 milyar 300 milyon Euro değerinde olduğu belirtiliyor.

Haziranda siparişler arttı
OTOMOBİLDE DÜŞTÜ
Alman otomobil üreticileri ve tedarikçilerinin aldığı siparişler ise haziran ayında yüzde 7.3 oranında azaldı. ‘Elektronik veri işleme’ ve ‘optik cihaz’ branşlarında da yüzde 3.3’lük bir düşüş kaydedildi. Almanya Ekonomi Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sanayide talep, güçlü dalgalanmalardan ve büyük siparişlerin yarattığı özel etkilerden kaynaklı homojen olmayan bir görünüm sergiliyor” denildi. Siparişlerin altı aylık görünüme bakıldığında ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 0.2’lik bir artış gözlemlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!