Hasta dosyasını kim çaldı?

Güncelleme Tarihi:

Hasta dosyasını kim çaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 10:48

Michael Schumacher'in 29 Aralık tarhinden 16 Hazirana kadar yoğun bakımda kaldığı Grenoble Hastanesi'nden çalınan hasta dosyası için Kriminal Polis devreye girdi.

Haberin Devamı

Hastane yönetimi 19 Haziran'da hırsızlık ve "hekimin sır saklama yükümlüğünün ihmal" edilmesiyle ilgili dava açmıştı. Bild gazetesinin haberine göre durumun bir an önce aydınlanması için Kriminal polise başvuruldu.

12 SAYFALIK MEKTUP
Savcı Jean-Yves Coquillat, dosyanın hackerler tarafından veya bir kopyası alınıp fotoğrafı çekilerek çalınmış olmasına ihtimal verdi. Fransız Haber Ajansı AFP'ye demeç veren savcı, araştırmaların Cuma günü başlatılacağını açıkladı.

Söz konusu olan dosyanın Schumacher'in teşhislerini ve tedavi yöntemlerini içeren 12 sayfalık bir mektup olduğu belirtildi.

YANLIŞ İSİM ALTINDA DOSYALANDI
Hastane müdürü Jacqueline Hubert, IT- programlarının uzmanlar tarafından incelendiğini, ancak dosyanın nasıl çalındığına dair henüz bilgileri alınamadığını ifade etti. Ayrıca çalışanların da sorguya çekildiğini ve Schumacher'in dosyasının sistemde „Jérémy Martin“ adında yanlış bir isim ile dosyalandığını belirtti.

Çalınan belgelerin Almanya, İngiltere ve Fransa'da yayın yapan çeşitli medya kurumlarına satışa sunulduğu iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!