Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

Güncelleme Tarihi:

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 12:36

Gıda ve içecek alanında dünyanın önde gelen fuarlarından olan ANUGA, sona erdi. Fuara katılan Türk şirketler ise her iki yılda bir düzenlenen ANUGA’dan genel anlamda memnun ayrıldıklarını belirtti. Şirketler fuar boyunca ihracatlarını artırmak ve ürünlerini daha geniş ülkelere pazarlamak için fırsat yakaladı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, bu yıl fuarda, Türkiye’de rekor sayıda katılımcı yer aldığını belirtti. Özer, “İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde 391 firma getirdik. Bunların 36 tanesi ilk defa yurt dışına çıkan şirketler. Bu şirketleri, ticaret odası olarak zaten sübvanse ediyoruz. Yeter ki tüccarımız kendini tanıtsın. Bizim haricimizde yüze yakın firmada fuara bireysel olarak katıldılar. 2023 fuarı bugüne kadar yapmış olduğumuz fuarların en çok Türk şirketinin katıldığı fuar oldu. Bu yılki fuarın bir başka farkı da Türkiye’nin bilinen dev şirketleri de bireysel bu yıl bizimle birlikte katıldılar. Tabii az da olsa bir miktar firmayı da ne yazık ki fuar alanında yer yokluğundan dolayı getiremedik. Son olarak Türk mallarımız çok kaliteli ben özellikle Çin piyasasının önemsenmesi taraftarıyım. Tabii ki Avrupa’da bizim için çok önemli bir pazar. Ama Uzak Doğu’nun da hafife alınmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘ANUGA DÜNYA ŞİRKETLERİYLE BULUŞMA NOKTAMIZ’
FATMA BEHİT (Tariş İncir Birliği Yönetim Kurul Üyesi): “1915 yılında kurulan Tariş İncir Birliği ülkemizin en köklü kooperatif kuruluşudur. Anuga’ya uzun yıllardır katılıyoruz. Malum korona sürecinde dünyada fuarcılığa ara verildiği için Almanya’ya katılamadık. Başta Avrupa olmak üzere Uzak Doğu, körfez ülkeleri ve Amerika gibi dünyanın farklı bölgelerinde pek çok ülkeye kıymetli ürünümüz kuru incirimizin ihracatını gerçekleştiriyoruz. 4 bin üretici ortağımızın binbir emekle ürettiği kuru incirimizi en iyi şekilde değerlendirerek, ürünümüzün hak ettiği değeri alması için çabalıyoruz. Anuga fuarı bizim için başta tüm dünyadan müşterilerimizle buluşma noktamız oluyor. Bunun dışında bu sene standımızı profesyonel firmalar ziyaret etti, ayrıca fuarın tarihi de yeni kuru incir hasat sonrasına denk geldiği için de yeni bağlantılarımızı gerçekleştirmek için çok uygun oldu. Genel olarak başarılı bir fuar oldu, ülkemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

Haberin Devamı

‘PİYASADA ŞU AN EN ÖNDEYİZ’
Öz Kayseri Yufka şirketinden Kubilay Özdoğan: “Unlu mamullerimizin tümünü Kayseri’den ürettirip Almanya’da satıyoruz. Bu yıl onuncu katılımımız oldu. Şu an için çok şükür bu pazarın lideri olduğumuzu söyleyebilirim. İnşallah öncülüğünüzde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Ürünlerimizin tamamını Kayseri’den Avrupa’ya dünyaya pazarlamaktan gurur duyuyoruz.”

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

SAYILI FİRMALARDAN BİRİYİZ
ATILIM UNLU MAMÜLLERİ (SERPİL FIRAT): “Bu ilk katılımımız. 35 yıllık bir firmayız. İstanbul’da üretim yapıyoruz. Unlu mamuller üzerine İstanbul’da sayılı firmalardan biriyiz. İstanbul’da 47 tane kendi adımıza asıl börek olarak satış mağazalarımız mevcut. Üretimimizin bir kısmını da yüzde 10-20 civarında ihracat yapıyoruz. Bu fuara katılmamızın amaçlarından biri de ihracatımızı daha artırıyor olmak. Şu ana kadar ilgiden memnunuz güzel görüşmeler yaptık. Çoğunlukla burada belli bir şey çalışıp da tedarikçisinden memnun olmayan tedarikçi arayışında olan kişilerle tanıştık. Özellikle Avrupa’nın diğer ülkelerinden Hollanda Fransa Amerika tarafı Kanada gibi ülkelerden güzel görüşmeler yaptık. Onların da bizden fiyat beklentileri var. ABD, Hollanda ABD, Dubai, Arabistan, İrlanda Orta Doğu, Avrupa ülkeleri belli başlı ihracat yaptığımız ülkeler.”

Haberin Devamı

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

YÜZDE 30 İHRACATIMIZ VAR
ALTINTOP KURUYEMİŞ (İhracat ve İthalat Müdürü Mehmet Taylan Göker): “Denizli’de yerleşik olan bir kuruyemiş firması 1962 yılında kurulmuş bir firma paketli ve dökme olarak kuruyemiş satışı yapmaktayız. Ürünlerimizin tamamına yakınını yerli üreticilerden alıyoruz, fakat zaman zaman ithal ettiğimiz ürünler de oluyor. Tarım ürünlerini işletmemizde seçiyoruz, kavuruyoruz, paketliyoruz ve tüm dünyayı satıyoruz. Şu anda yüzde 30 ihracatımız var. Genellikle Avrupa’da etnik pazara hitap ediyoruz, aynı zamanda Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika pazarına da satışlarımız mevcut. Paketli ürünlerimizin yanı sıra dökme ürünlerimiz var. 25 kg, 50 kg, 10 kg şeklinde ana ürünlerimiz ay çekirdeği leblebi kaplamalı fıstık ve diğer ürünler. Anuga fuarına bu bizim altıncı katılışımız. Anuga fuarında memnunuz çünkü tüm dünyanın bir araya geldiği fuar. Üretici firmalarla da hammadde tedarik konusunda bir araya geliyoruz o bakımdan başarılı bir fuar görüyoruz katılımımız her yıl inşallah devam edecek.”

Haberin Devamı

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

YENİ MÜŞTERİLER BULDUK
ECE ZEYTİN (SÜLEYMAN GÖZER): “Manisa kökenli köklü bir zeytin şirketimiz var. Avusturya, Hollanda’da kendi şirketlerimiz var. Düzenli olarak Anuga’ya katılıyoruz. İlgiden memnunuz. Malum fuar kart adres alışverişleri oldu. Yeni müşteriler bulduk. Ürünlerimiz ilgi gördü.”

Hasat sonu kurulan Anuga iyi geldi

BU YIL DA ÇOK MEMNUN KALDIK
ÇİRAV FINDIK (İBRAHİM CİRAV): “Uzun yıllardır Anuga’ya ve şekerleme fuarına katılıyoruz. Başta İtalya, İspanya, Belçika, Almanya olmak üzere ürünlerimizin büyük bölümünü yurt dışına satıyoruz. Bu yılki biraz sıkıntımız fındık fiyatlarının önceki yıllara göre döviz bazında yüksek oluşu. Ama ürün kalitemiz bunu telafi ediyor biz her sene olduğu gibi bu yılda fuardan çok memnun olarak ayrılıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!