Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliği’ne

Güncelleme Tarihi:

Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliği’ne
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 16:35

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Fürth ketinde, yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak ekim ayının ilk haftasında düzenlenen Hasat Bayramı’nda farklı ülkelerin kültürlerlerinden örnekler sergileniyor.

Haberin Devamı

86 farklı kuruluştan 56. sıradaki Fürth Türk Birliği’nin kortejini 20 bini aşkın kişi izledi. Bavyera Başbakanı Marcus Söder’in de izlediği Hasat Bayramı’nda kısa bir konuşma yapan Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung, “Her sene 100 bini aşkın katılımcının izlediği Hasat Bayramı 1817 senesinden bugüne kadar her yıl ekim ayının ilk haftasında düzenleniyor. Dünya kültürlerine açık bir kent olan Fürth’ün kardeş şehir dernekleriyle, çok sayıda yabancı grupların da kortejde yer alması ve kültürlerini sergilemesi ülkeler arası dostlukları pekiştirmektedir” dedi.

Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliği’ne
KARDEŞ ŞEHİR KÖŞESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Fürth Türk Birliği adına açıklama yapan DİTİB Fürth Mevlana Camisi Başkanı Refet Avcı, “Her sene Fürth kentinde düzenlenen Hasat Bayramı’nda, DİTİB Fürth Mevlana Cami Derneği, Türk Kültür Derneği, Fürth Atatürkçüler Birlik ve Beraberlik Derneği Nürnberg, Bizim Ocak, Türk Ocağı Atib, Turneschaft Spor Kulübü ve Batı Trakya Derneği’nden oluşan Türk Birliği olarak katıldık. Türk Birliği’nin kortejine ve Türk folklorcularımıza gösterilen ilginin büyük olması bizleri sevindirdi” dedi. Fürth şehir merkezinde açılan kardeş şehirler köşesinde Fürth’ün kardeş şehri Marmaris Dostlar Derneği’nin tanıtım standı da yoğun ilgi gördü. Marmaris tanıtım standına gelen ziyaretçiler, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İkinci Belediye Başkanı Burak Demirtaş, Belediye Meclis Üyeleri Ali Kirli, Aylin Yüksel, Hakan Köksal ve Mustafa Gökmen’den Marmaris hakkında bilgi aldı, ikram edilen Türk çayı ve Türk kahvesini içti.
Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliği’ne

Hasat Bayramı’nda alkışlar Fürth Türk Birliği’ne

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!