Hanau’da 3 bin kişi toplu iftar yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hanau’da 3 bin kişi toplu iftar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2023 10:24

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de düzenlenen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden 4’ü Türk 9 kişi, Marktplatz Meydanı’nda düzenlenen toplu iftar programında unutulmadı. Yaklaşık 3 bin Müslüman, ezanın okunmasıyla orucunu açtı.

Haberin Devamı

YEMEKLERİN yenmesinin ardından ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler için ve Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi için dualar edildi. Hanau İslam Cemiyeti tarafından organize edilen programda, öğrenciler ve hocalar Kur’an-ı Kerim okudu. İftar programına Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Daire Başkanı Adem Günaydın ve Alman yöneticiler de katıldı. Depremzedelere destekte bulunmak isteyen kadınlar da iftar programının düzenlendiği alana yiyecek standı açtı. Evlerinde yaptıkları yemekleri burada satışa çıkaran kadınlar, elde ettikleri geliri depremzedelere gönderecek.
Hanau’da 19 Şubat 2020’de ırkçı Tobias Rathjen tarafından 2 kafe ve 1 büfeye ırkçı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtoviç, Ferhat Ünvar, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun, Said Nesar Hashemi ve Fatih Saraçoğlu hayatını kaybetmişti. Irkçı Rathjen, saldırının ardından evine dönerek annesi Gabriele Rathjen’i öldürdükten sonra intihar etmişti.

Hanau’da 3 bin kişi toplu iftar yaptı

BAKMADAN GEÇME!