Hacı adaylarına bilgilendirme semineri

Güncelleme Tarihi:

Hacı adaylarına bilgilendirme semineri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 09:47

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Köln ve Münster bölgelerinden hacca gidecek hacı adaylarına yönelik Köln-Chorweiler Merkez ve Bielefeld-Sennestadt Beyazıt camilerinde bilgilendirme semineri düzenledi.

Haberin Devamı

SEMİNERLERE, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, Münster DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Fatih Keskin, kafile başkanları ve görevlileri ile hacı adayları katıldı. Programda, hacı adaylarına hacca hazırlık kapsamında bazı tavsiyelerde bulunuldu. Sennestadt Beyazıt Camii’nde verilen seminerde, haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunun altını çizen Fatih Keskin, bu zorlu yolculuğun ancak sabırla aşıldığını, hiçbir ibadete niyet ederken o ibadetin kolaylaştırılması için dua edilmezken hac ve umre ibadetleri için niyet ederken Allah’tan bu ibadetleri kolaylaştırması için dua edildiğine vurgu yaptı. Hac ibadetinin aynı zamanda insanın iç dünyasına yaptığı manevi bir yolculuk olduğuna dikkati çeken Keskin, “Bu yolculukta kişi gönlünü Rabbiyle arasına giren her türlü engelden arındırmanın yollarını arar. Peygamberimiz (s.a.v.), “Her kim Kâbe’yi haccederken, (söz ya da eylemle) cinsel yakınlığa yeltenmez ve kötülük işlemezse, anasının onu doğurduğu günkü gibi (günahsız) hâline dönmüş olur” buyurmuşlardır” dedi.

Hacı adaylarına bilgilendirme semineri

Fatih Keskin
Hacı adaylarına bilgilendirme semineri

Ahmet Sinan Kara

Haberin Devamı

‘HAC YENİDEN DOĞUŞTUR’
Köln-Chorweiler DİTİB Merkez Camii’nde de haccın arınmak, bağışlanmak ve gufrana bürünmek olduğunu belirten Ahmet Sinan Kara, “Hac, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, hoşgörü, sabır gibi değerlerin ve güzel ahlakın tahkim edildiği bir yolculuk ve İslam’ın en önemli ibadetlerden birisidir. Müminin kendi hayatı, kalbi, niyeti, hayalleri, arzuları, nefsi, hataları ve günahları ile yüzleşerek kötülük adına ne varsa, aklından, kalbinden ve hayatından çıkarması anlamına gelmektedir hac. Hac yeniden doğuştur” diye konuştu. Daha sonra kafile başkanları ve grup görevlileri tarafından hacı adaylarına, hac öncesi yapılması gereken hazırlıklar, havalimanı intikalleri, Mekke ve Medine’de verilen hizmetler ve ziyaret yerleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Hacı adaylarına bilgilendirme semineri
13-16 Haziran tarihleri arasında Almanya’dan kutsal topraklara hareket edecek hacı adaylarının, 5-10 Temmuz tarihlerinde geri döneceği ve Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Münih, Nürnberg, Stuttgart havalimanlarından uğurlanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!