Habeck’e ‘istifa’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Habeck’e ‘istifa’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 10:59

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki (FDP), Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’e (Yeşiller) “Ya Kalorifer Yasası’ndan vazgeç ya da istifa et” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti, Federal Anayasa Mahkemesi’nin “Anayasa’ya aykırı” kararı üzerine 2024 bütçesinde meydana gelen 60 milyar Euro hacimli açığı kapatma yolları ararken, ortaklar arasında tartışmalar da başladı. Koalisyonun küçük kanadı FDP, Almanya’da faaliyetteki son üç nükleer santralın 15 Nisan’da kapatılmasında etkin rol oynayan Yeşiller’i ‘günümüzün gerçeklerinden uzak bir politika peşinde’ olmakla suçlarken, ‘yeşil politika’ yerine, Almanya’nın geleceğini birlikte şekillendirecekleri sağduyulu bir politikaya destek vermeye çağırdı. Aynı zamanda FDP Genel Başkan Yardımcısı olan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, yeni konutlarda en az yüzde 65 yenilenebilir enerji tüketecek ısı sistemi monte edilmesini içeren ‘Bina Enerji Yasası’nda (GEG) ısrar eden Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’e ateş püskürmeyi sürdürdü. Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra yeni sistem için vatandaşlara devlet tarafından parasal destek verilmesinin mümkün olmadığını belirten Kubicki, “Robert Habeck, ya ‘Bina Enerji Yasası’ndan vazgeçmeli ya da istifa etmeli” dedi.

Haberin Devamı

TAZE BORÇ SANCISI
Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), borç freninin gevşetilip ‘taze borç’ alınmasına sıcak bakarken, Kubicki buna da karşı çıktı. FDP’nin yeni borç alınmasına da vergi artışına da karşı olduğunu hatırlatan Kubicki, böyle bir adım atılması halinde partinin inandırıcılığını tamamen kaybedeceğini söyledi. “Biz bir yandan borç alıp, bir yandan da başka ülkelere yaptığımız 30 milyar Euro hacimli ‘Kakınma Yardımı’nı halkımıza nasıl anlatabiliriz?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!