Güvenli tatilin adresi

Güncelleme Tarihi:

Güvenli tatilin adresi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2020 12:08

Antalya ve Muğlalı turizmcilerde, Almanya’nın Kovid-19 nedeniyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırmasının sevinci yaşanıyor.

Haberin Devamı

DENİZ, kum ve güneşin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Antalya ve Muğla’da, Kovid-19 tedbirleri kapsamında tüm otellerde gerekli önlemler alındı. Sağlıklı turizm sertifikasıyla hizmet sunan oteller, yeni normalleşme sürecinde hem çalışanlarının hem de misafirlerinin sağlığını korumak için gerekli koşulları sağlıyor. Rusya Federasyonu’ndan sonra Antalya’ya en fazla turist gönderen ülke olarak öne çıkan Almanya’nın Kovid-19 nedeniyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırması sektör temsilcilerini mutlu etti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, ‘güvenli turizm’ konusunda uygulanan sertifikasyon sistemi ve bu sistem kapsamında konulan kriterlere sıkı şekilde uyulmasının Türkiye’yi turizmde bu sevindirici noktaya getirdiğini söyledi. Almanya’nın kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Yağcı, “Almanya’nın Türkiye’nin 4 iline seyahat uyarısını kaldırması son derece önemli bir gelişme. Güvenli turizm konusunda kuralları sıkı şekilde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Güvenli tatilin adresi

‘SON DERECE ÖNEMLİYDİ’
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ise Ukrayna ve Rusya’nın ardından Almanya’nın da 4 şehre yönelik seyahat uyarısını kaldırmış olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Almanya ve Rusya’nın bölgelerinin en önemli ana kaynak pazarları olduğuna dikkati çeken Sili, şunları söyledi: “Bu zamana kadar yaptığımız sertifika süreci gibi uygulamaların çok doğru takip edilmesi gerekiyor. Bundan sonra yapılacak çalışmalar hem bu senenin devamı hem de gelecek sezona alınacak satışlar için çok ciddi avantaj sağlayacak. Almanya ve Rusya gibi ülkelerden gelecek turist sayılarından daha ziyade bu pazarların devreye girmiş olması son derece önemliydi. Bununla ilgili başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Süreçte ciddi çaba gösteren sivil toplum kuruluşları, turizm profesyonelleri ve uygulamaları hakkıyla yerine getiren tesislerimiz ayrı ayrı teşekkürü hak ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!