Gorbaçov için Meclis’te tören istediler

Güncelleme Tarihi:

Gorbaçov için Meclis’te tören istediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 11:14

Sol Parti, iki Almanya’nın birleşmesinin yolunu açan eski Sovyet Lideri Mihail Gorbaçov için Federal Meclis’te ana töreni düzenlenmesini önerdi.

Haberin Devamı

YAŞAMINI yitiren Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov için devlet töreni düzenlenip düzenlenmeyeceği belirsizliği sürerken, Alman Parlamentosu’nda (Federal Meclis) bir anma töreni düzenlenmesi önerildi. Tarihe karışan eski Doğu Almanya’da doğup büyüyen Sol Partili politikacılar, kendilerini özgürlüğe kavuşturan ve iki Almanya’nın birleşmesinin yolunu açan Gorbaçov için özel bir anma töreni düzenlenmesini gündeme getirdi. Sol Parti eski Genel Başkanı Gregor Gysi, “Mihail Gorbaçov, barış, silahsızlanma ve iki Almanya’nın birleşmesine çok önemli katkılarda bulundu. Putin ile Gorbaçov arasındaki farkın gözler önüne serilmesi için Federal Meclis’te kesinlikle bir anma töreni düzenlenmeli” dedi. Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Dietmar Bartsch da “Gorbaçov olmasaydı, iki Almanya’nın birleşmesi gerçekleşmezdi. Bu nedenle Almanya’da özel bir anma töreni düzenlenmeli. Federal Meclis’te de düşünülebilir böyle bir tören” açıklamasında bulundu. Yeşillerli Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt da “Ülkemizin Mihail Gorbaçov’a teşekkür borcu var. Barış ve iki Almanya’nın birleşmesine katkılarından dolayı Gorbaçov için Federal Meclis’te bir tören düzenlenmesini destekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gorbaçov için Meclis’te tören istediler

TÖRENE KATILACAKLAR MI?
Öte yandan Moskova’da bir devlet töreni düzenlenip düzenlenmeyeceği belli olmadığı için Almanya Başbakanı Olaf Scholz veya başka politikacıların Moskova’ya gidip gitmeyecekleri kesinlik kazanmadı. Rusya’da anma törenine katılıp katılmayacağıyla ilgili soruya somut yanıt vermeyen Scholz, “Şu anda bir seyahatten bahsetmenin zamanı değil. Umarım Rusya devleti eski devlet ve hükümet başkanının onuruna yakışan bir tutum sergiler” ifadelerini kullandı. Almanya eski Başbakanı Angela Merkel, cumartesi günü düzenlenecek cenaze törenine katılıp katılmayacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Merkel’in Berlin’deki bürosundan yapılan açıklamada, “Angela Merkel tatilde dizinden yaralandı” denilirken, düzenlenecek bir anma törenine katılmasının mümkün olmayacağına işaret edildi.

Haberin Devamı

Gorbaçov için Meclis’te tören istediler

Gorbaçov için Meclis’te tören istediler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!