Gelinini çekiçle öldürmeye çalışmış

Güncelleme Tarihi:

Gelinini çekiçle öldürmeye çalışmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 11:49

Almanya’nın Münih kentinde gelinini çekiçle öldürmeye çalışan Muhammed Y. (57) hâkim karşısına çıktı. Savcılık, Muhammed Y.’nin, oğlundan hamile kalan gelininin kürtaj yaptırmasını istediği ve 27 yaşındaki genç kadının bunu kabul etmemesi üzerine öldürmeye çalıştığı suçlamasında bulundu. Münih Eyalet Mahkemesi’nde görülen duruşmada, delil niteliğindeki suç aleti de teşhir edildi.

Haberin Devamı

MUHAMMED Y.’nin oğlu, 2011’de, o zamanlar 15 yaşında olan ve Afganistan’da yaşayan Ayla Y. ile imam nikâhı kıydı. Ancak gelin, 2015’te Afganistan’dan Almanya’nın Münih kentine geldi. Burada eşinin ailesiyle yaşamaya başlayan Ayla Y., 2020’de ilk çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak aile içinde çocuk yetiştirme tarzı nedeniyle sürekli tartışma çıktı. İddiaya göre, bu süre içinde kayınpeder Muhammed Y., gelinine ve torununa sürekli şiddet uyguladı. Korkunç olay ise 2022’de Ayla Y.’nin ikinci çocuğuna hamile kalması sonrası patlak verdi. Savcılığın iddianamesine göre Muhammed Y., genç kadının ikinci bebeği doğurmasını istemedi ve kürtaj için baskı yaptı.
17 KEZ KAFASINA VURDU
Kayınpederiyle yüzleşmemek için video konferans yöntemiyle mahkemede ifade veren Ayla Y., “Çocuğumu aldırmak istemedim. Beni saçlarımdan tutup yere fırlattı, sonra da çekiçle vurdu” diyerek ağladı. İddianameye göre, Muhammed Y., çilingir çekiciyle kadının başına 17 kez, boynuna ve vücudunun üst kısmına da 15 kez vurdu. Bunu yaparken de iddiaya göre “Kaybettin” diye bağırdı. Sanık daha sonra çekici bıraktı ve polisi aradı. Ağır yaralanan gelin kafa travması nedeniyle hayati tehlike altında hastaneye kaldırıldı. Ayrıca çenesi kırıldı ve yüzünde 17 açık yara oluştu. 5 ay hastanede tedavi gören Ayla Y., sonunda kürtaj yaptırmak zorunda kaldı. Asıl gelininin kendisine çekiçle saldırdığını belirten Muhammed Y. ise “Çekici elinden aldım. Sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum” dedi. Sanık 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Karar ekim ayı sonunda verilecek.

BAKMADAN GEÇME!