Galeria Kaufhof 52 mağazasını kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

Galeria Kaufhof 52 mağazasını kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2023 10:52

Almanya’nın bir zamanlar en tanınmış alışveriş merkezlerinden olan ve yıllardır krizde olan Galeria Karstadt Kaufhof, mağazalarından bazılarını kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın büyük mağazalar grubu olan Galeria Karstadt Kaufhof, kalan 129 mağazasından 52’sini kapatacağını duyurdu. Karar şirket ve sendika tarafından açıklandı. Etkilenen mağazalar bu yılın haziran ayı sonunda ve gelecek yılın ocak ayı sonunda iki dalga halinde kapatılacak. Kapatma kararından toplam 4 bin 300 işçi etkilenecek. İşçi temsilcileri daha önce 5 binden fazla çalışanın işini kaybedeceğini söylemişti. İşçi temsilciliği, durumdan etkilenenlerin sadece kapanan şubelerdeki çalışanlar olmayacağını açıkladı. Kalan mağazalarda ve merkezi fonksiyonlarda da personel azaltma planları olduğunu belirten işçi konseyi temsilcisi “Bu kara bir gün” diye vurguladı. “Bugün kuşkusuz hepimiz için zor bir gün” diyen Galeria temsilcisi Arndt Geiwitz ise şirketin geçtiğimiz haftalarda her bir lokasyon için yoğun bir mücadele verdiğini kaydetti. Ancak 50’den fazla büyük mağaza, ekonomik koşullar ve yerel şartlar göz önüne alındığında bunun devam ettirilemeyeceğinin görüldüğünü ifade etti.

Galeria Kaufhof 52 mağazasını kapatıyor
NEDEN KAPANIYOR?
İşçi temsilciliği, koronavirüs salgınının etkileri ve Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın, kapanma kararında çok büyük rol oynamadığını açıkladı. Daha ziyade, bölgesel oryantasyon için bir strateji eksikliğinin kapanmaya yol açtığı iddia edildi. Ancak şirket, şubeleri kapatma kararında kira yükü, binaların durumu, yatırım ihtiyacı, lokasyonlardaki nüfus ve satın alma gücünün değişimi ve bir büyük mağazanın ekonomik gelişimi gibi çeşitli nedenler göstermişti. İşlerini kaybeden çalışanların, aylık brüt maaşlarının iki katı tutarında kıdem tazminatı alacakları belirtildi. Galeria Karstadt Kaufhof, üç yıldan kısa bir süre içinde iki kez koruyucu iflas prosedürüyle kurtarılmak zorunda kalınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!