Fuat Saka’nın göç senfonisi Almanya’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Fuat Saka’nın göç senfonisi Almanya’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2023 12:44

Usta sanatçının bestelediği dünyanın ilk göç senfonisi, Almanya’da göç ve sığınmacılık konularının zehirlediği siyasal atmosferin panzerihi olacak. İlk olarak iki yıl önce İstanbul’da sahnelenen senfoninin Almanya’daki programı kesinleşiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA, bir yandan göçmen ve sığınmacı karşıtlığının seçim sandıklarına yansıyarak, sağcı güçlerin daha da güçlendiği bir dönemde Türkiye’de yaşayan büyük müzisyen Fuat Saka’nın ‘Göç Senfonisi’ni ağırlamaya hazırlanıyor. Dünya prömiyeri 2022 Haziran’ında İstanbul’da yapılan dünyanın ‘göç’ konulu ve isimli ilk senfonisinin Avrupa prömiyeri Köln’de gerçekleştirilecek. Fuat Saka’nın yakın çevresinden edindiğimiz bilgilere göre Köln şehrinin 135 yıllık senfoni orkestrası ‘Gürzenisch’in eşliğinde Köln Filarmoni Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konserin tarihi de 5 Temmuz 2024 Cuma günü olarak belirlendi. Bu arada aynı eserin Münster’de de sahnelenmesinin kesinleştiği, ancak henüz tarihinin belli olmadığı, Frankfurt, Kassel, Darmstadt ve diğer kentler için de girişimlerin sürdüğü öğrenildi.
Saka’nın ‘Göç Senfonisi-Karanlık Sular’ adıyla bestelediği eser, Almanya’daki federal hükümetin Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth’un himayesinde gerçekleştirilecek.

Fuat Saka’nın göç senfonisi Almanya’ya geliyor
ÇOK YÖNLÜ MÜZİSYEN
Anadolu’nun dört bir köşesinden, Almanya, Yunanistan, Gürcistan ve birçok ülkeden halk müziği eserlerini, kendi kurduğu çok uluslu, çok renkli müzik grupları eşliğinde kendine has tarzıyla yeniden yorumlayan Fuat Saka, bunun yanı sıra başta Nazım Hikmet olmak üzere birçok değerli şairimizin eserlerinden de sevilen besteleriyle tanınıyor. Yaşamı boyunca eşitlik, özgürlük ve tam demokrasi için sesini yükselten Fuat Saka, en son şubat ayındaki büyük deprem faciasının ardından ‘Çığlık’ adını verdiği eseriyle gündeme geldi. Felaketi konu alan felaketi unutturmamayı ya da hatırlatmayı, oradaki ‘çığlık’lara her daim kulak vermeyi hedefleyen bu eser de tıpkı göç senfonisi gibi bu alandaki bir ilk eser olmuştu. Son olarak İstanbul’da Anadolu Hisarı’ndaki konserinde müzikseverlerle bir araya gelen Fuat Saka, önümüzdeki günlerde de Ankara, Trabzon ve Ordu’da konserler verecek.
Fuat Saka’nın göç senfonisi Almanya’ya geliyor


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!