Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 11:02

Frankfurt ve çevresinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının deprem bölgesine en kısa zamanda ulaştırılmak üzere başlattığı dayanışma etkinliği devam ediyor.

Haberin Devamı

‘FRANKFURT – RheinMain İnisiyatifi’ olarak değişik kesimlerden sivil toplum örgütlerinin desteklediği kampanya, Frankfurt Başkonsolosluğu’ndan lojistik destek alıyor. Frankfurt’un Griesheim semtinde Frankfurt Büyükşehir Belediyesi adına Planlamadan Sorumlu Encümen Mike Josef’in desteğiyle tutulan depoda, ilk dört gün içinde altı TIR dolusu yardım malzemesi toplandı. TG-Hessen (Hessen Türk Toplumu), TMMB (Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği – Almanya), TSD – Frankfurt (Türkiye Sosyal Demokratları Derneği), HE-ADD (Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği), DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği), Frankfurt Camiler Birliği gibi örgütlerin, Turgut Yüksel ve Hüseyin Sıtkı gibi politikacıların, Hüseyin Adalı, İsmail Özkan ve Nazım Alemdar gibi iş insanlarının desteklediği kampanyanın ortak çağrısında, “Ancak ortak desteğimizle depremzedelerin ihtiyaçlarını bir nebze olsun hafifletebiliriz” denilerek, deprem bölgesindeki aktif kurumlardan alınan acil yardım malzeme listesine uygun çalışmalar yürütülüyor.

Haberin Devamı

Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor

‘KUTULARI ETİKETLEYİN’
Toplanan malzemelerin özelliklerine göre ya Türk Hava Yolları’nın kargo uçaklarıyla ya da karadan, kampanyayı destekleyen nakliye şirketlerinin TIR’larıyla Türkiye’ye gönderileceği açıklandı. Yardım çalışmalarını koordine eden ekibin sözcülerinden, Frankfurt İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Sıtkı, “Toplanan yardımların bizim belirlediğimiz bölgelere gönderilmesi için çalışıyoruz. Bir yandan yardım toplama faaliyetlerini tüm gücümüzle sürdürürken, diğer yandan da yardımların teslimatıyla ilgili görüşmelerde bulunuyoruz” dedi. Kullanılmış eşyaların kesinlikle kabul edilmediğini belirten Sıtkı, ayni yardımda bulunmak isteyenlerin yayınladıkları listeye dikkat etmeleri ve teslim edecekleri malzemeleri önce bir plastik torbaya, sonra da karton kutuya koyduktan sonra içeriğine ilişkin etiketlemeleri çağrısında bulundu.

Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor


Griesheim Endüstri Parkı, Infraserv GmbH & Co. Stroofstrasse 27 / 65933 Frankfurt am Main adresinde sürdürülen kampanyada toplanan malzemelerin listesi şöyle: Uyku tulumu, kışlık çadır, jeneratör, tüple çalışan ısıtıcı, battaniye, hijyenik ped, bebek maması, bebek bezleri, bandajlar, hijyen malzemeleri. Hüseyin Sıtkı, destek vermek isteyenlerin zaman zaman güncelleştirilen acil ihtiyaç listelerini dikkate alması tavsiyesinde bulundu. Kampanyayla ilgili iletişim koordinasyonunu üstlenenlerin telefon numaraları şöyle: Atila Karabörklü: 01629478088, Turgut Yüksel: 01776603506, Hüseyin Kurt: 01779762795, Hüseyin Sıtkı: 01711200785.

Haberin Devamı

Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor

Frankfurt’taki yardım kampanyası sürüyor

BAKMADAN GEÇME!