Frankfurt 10. Festivali 26 Mayıs’ta perdeyi açıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt 10. Festivali 26 Mayıs’ta perdeyi açıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2023 11:43

Türk tiyatrosunun önemli isimlerini ve eserlerini konuk eden ‘10. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’, 26 Mayıs’ta başlıyor. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı, Frankfurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın yanı sıra Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla düzenleniyor.

Haberin Devamı

İŞBANK, Ziraatbank, Evim Mobilya’nın da desteklediği festivalde Devlet Tiyatroları, İBB Şehir Tiyatroları ve birçok özel tiyatro tarafından sahneye konulması planlanan 10 oyun, 25 ayrı etkinlikte buluşacak. İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Bengisu Gürbüzer Doğru, oyuncu Ayla Algan, Haldun Dormen, Tamer Levent, Ayşenil Şamlıoğlu, Zihni Göktay, Hikmet Körmükçü, Hüseyin Avni Danyal, Başak Daşman, Kerem Atabeyoğlu, Almila Uluer Atabeyoğlu, Sumru Yavrucuk, Deniz Çakır, Ebru Aykaç, Özgür Kaymak, Ali Yoğurtçuoğlu, Gün Koper, Birol Güven, Güray Dinçol, Pınar Akkuzu, Gülden Arsal, Ergin Düzgün ve Serpil Erdem festivale konuk olacak sanatçılar arasında yer alıyor.

Frankfurt 10. Festivali 26 Mayıs’ta perdeyi açıyor

Haberin Devamı

‘HEPİMİZE İYİ GELECEK’
Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, şunları kaydetti: “Tiyatro Frankfurt olarak, bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı ve festivalin 10. yılına özel bir program hazırlayarak, bu önemli günleri görkemli bir şekilde kutlayacağız. Sanatın gücüne ve bu festivalin hepimize iyi geleceğine inanıyoruz. Hasret sona eriyor. Tiyatroseverleri bir araya getirecek olan bu festival, ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız uzun soluklu bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Şahane bir festival oldu. Bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar, Frankfurt Belediyesi Meclis Başkanı Hilime Arslaner’in himayesinde gerçekleştirilecek festivalde, ‘Uçurtmanın Kuyruğu’, ‘Gidiş Dönüş Moskova’, ‘Bir Gün Ayakkabımın Teki’, ‘Günebakan Cam Kırıkları’, ‘Nöro Beyin Show’ ‘Şatonun Altında’, ‘Kelepçe Kullanma Kılavuzu’, ‘Eyvah Nadir’ ve ‘Tatavlada Son Dans’ oyunları sahnelenecek. Oyunlarla ilişkin detaylı bilgiye ‘tiyatrofrankfurt.com’ adresinden ulaşılabilecek. Festival 4 Haziran’da sona erecek.

Haberin Devamı

Frankfurt 10. Festivali 26 Mayıs’ta perdeyi açıyor

BAKMADAN GEÇME!