Flensburg’da seçim var! Seçmen sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Flensburg’da seçim var Seçmen sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 10:20

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin liman kenti Flensburg’da 18 Eylül’de yapılacak Anakent Belediye Başkanı seçimleri için oy verme işlemleri şimdiden başladı.

Haberin Devamı

HER 5 yılda bir yapılan bu seçimde, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in desteklediği 2017 yılından beri görev yapan Anakent Belediye Başkanı Simone Lange’nin yanı sıra Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile Hür Demokrat Parti’nin (FDP) aday gösterdiği Fabian Geyer, Danimarkalı azınlık Güney Şilezya Seçmenler Birliği’nin (SWW) adayı Karin Haug ile ‘Flensburg’u Seçin’in adayı Marc Paysen’in yarışacağı açıklandı. Seçim gününü beklemeden 16 yaşın üzerindeki Alman vatandaşları ile Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerin vatandaşı olan ve 3 ayı aşkın süredir kentte yaşayan herkesin Flensburg Belediyesi’ndeki Seçim merkezinde kimliklerini göstermek suretiyle oy kullanabileceği hatırlatıldı.

DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM
14 bini çocuk ve genç olmak üzere 150 farklı ulustan 98 bine yakın kişinin yaşadığı Flensburg’un SPD’li Büyükşehir Belediye Başkanı Simone Lange, kentteki Türklerin ve Türkiye kökenlilerin oluşturduğu dernek ve cemiyetleri ziyaret ederek destek istemeyi sürdürdü. Farklı kültürel derneklerle de temas halinde olduğunu belirten Simone Lange, “Şehrimizi uluslararası ağlara bağlamak ve bilinir kılmak benim için her zaman önemli olmuştur. 2019 yılında Türkiye’ye Adana Belediye Başkanı tarafından davet edildim. Adana’yı ziyaret ettim, Adana Üniversitesi, Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile de görüşmelerde bulundum. Adana’da Belediye Başkanı’nı ve bir Alman anaokulunu ziyaret ettim. Ekonomik ilişkiler, iklim koruma ve eğitim çalışmaları hakkında konuştuk. Büyük siyasetin ötesinde, insanlar arasındaki ilişkileri ve kültürel alışverişi teşvik etmek önemlidir. Ben de buna çok önem veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR’
2018 yılında SPD Genel Başkanlığı için adaylığını ilan eden, ancak sonradan vazgeçen Simone Lange, “Bir anne olarak, çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu nedenle tüm çocukları ve gençleri daha sonra profesyonel yaşamlarına iyi bir başlangıç yapabilmeleri için teşvik etmek istiyorum. Eski nesil de kendisini Flensburg’da rahat hissetmeli. Günümüzde yaşam daha da zorlaştı. Dünyanın farklı yerlerinde savaş sürüyor ve bunun etkilerini Flensburg’da da hissediyoruz. Enerji fiyatları yükseliyor, tedarik zincirleri bozuluyor ve artık Flensburg’daki yaşamlarımızı nasıl olumlu bir şekilde geliştirmeye devam edebileceğimize dair akıllı konseptler geliştirmemiz önemli. Flensburg’un güçlü bir ekonomisi var. Son 6 yılda yeni şirketler kurduk. Flensburg şirketleri çok başarılı, bu nedenle ticaret vergisi geliri her zamankinden daha yüksek. Ben Belediye Başkanı olarak bunu her zaman savundum ve savunmaya da devam edeceğim” açıklamasında da bulundu.

Haberin Devamı

Flensburg’da seçim var Seçmen sandık başında
SPD’li Büyükşehir Belediye Başkanı Simone Lange, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!