Fırtına, yağmur, dolu...

Güncelleme Tarihi:

Fırtına, yağmur, dolu...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 10:15

Almanya’da aşırı sıcakların ardından gelen fırtına ve şiddetli yağmur, ülke genelinde etkili oldu. Dün öğle saatlerinde batı ve güney Almanya’da etkili olan şiddetli fırtına, gece ise ülkenin doğusu ve kuzeyine ulaştı.

Haberin Devamı

FIRTINA, şimşek ve bazı yerlerde şiddetli yağmur, sokakları ve bodrumları sular altında bıraktı. Ancak korkulduğu gibi çok büyük bir felaket ve can kaybı yaşanmadı. Duisburg’da itfaiye, şu basan yollarda mahsur kalan araçlardan birkaç kişiyi kurtardığını açıkladı. Fırtına büyük oranda etkisini kaybederken, bugün de şiddetli yağmurların devam edeceği belirtildi. Birçok şehirde ağaçlar yollara devrildi. Dün başlayan ve bu sabaha kadar Almanya’yı boydan boya geçen fırtınadan batı, orta ve kuzeydoğudaki birçok eyalet etkilendi. Sadece Aşağı Saksonya’daki Braunschweig kentinde itfaiye yüzlerce çağrı aldı. Sosyal medyaya düşen videolarda caddelerin sular altında kaldığı ve dükkânları su bastığı görüldü. Tramvaylar ve otomobiller mahsur kaldı. Benzer görüntüler Hessen eyaletinin Kassel kentinde de kaydedildi.

Haberin Devamı

Fırtına, yağmur, dolu...

AĞAÇLAR ARAÇLARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Rheinland-Pfalz eyaletindeki Neuwied bölgesinde bir ağaç hareket halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Bölgenin yangın ve afet kontrol departmanı, bazı vatandaşları su basan araçlarından kurtardı. Frankfurt’un banliyösü Sindlingen’de birkaç araba devrilen ağaçlar nedeniyle ciddi hasar gördü. Bir itfaiye sözcüsü, bazı yerlerde araçların kelimenin tam anlamıyla dümdüz olduğunu söyledi ve insanların ölmemesini büyük şans olarak niteledi. Yukarı Bavyera’daki Valley’de gökten golf topu büyüklüğünde dolu taneleri düştü. Polis ilk etapta herhangi bir hasar olup olmadığı konusunda bilgi vermedi. Perşembe akşamı Bavyera’nın başka yerlerinde de gök gürültülü fırtınalar meydana geldi. Harz bölgesinde de aşırı yağış nedeniyle çok sayıda mahzeni su bastı. Berlin itfaiyesi ‘acil hava durumu’ ilan etti.

Fırtına, yağmur, dolu...

BAZI DEMİRYOLU HATLARI KAPATILDI
Bazı tren seferleri iptal edildi. Berlin ile Hannover, Berlin ile Hamburg ve Frankfurt ile Wiesbaden arasındaki önemli bağlantılar da dahil olmak üzere birçok hat geçici olarak kapatıldı. Demiryollarının internet sitesine göre, tren trafiği ‘ülke çapında önemli ölçüde aksadı’. Demiryolu, mahsur kalan yolcuların geceyi çeşitli istasyonlarda geçirmeleri için trenleri açtı. Kassel’de de otobüs ve tren seferleri tamamen durduruldu. Berlin’in Kaulsdorf semtinde bir müstakil evde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. İtfaiyenin zamanında müdahalesiyle yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Fırtına, yağmur, dolu...


Konstanz Gölü kıyısındaki Radolfzell’de kurulan akşam pazarı ve Saksonya-Anhalt eyaletindeki Graefenhainichen yakınlarında düzenlenen ‘Full Force Festivali’ gibi pek çok yerde açık hava etkinlikleri de iptal edildi. Yapılan açıklamada, güvenliğin birinci öncelik olduğu belirtildi. Ayrıca İngiliz şarkıcı Sting’in Aşağı Saksonya’nın Lingen kentinde vereceği konser de iptal edildi.

Fırtına, yağmur, dolu...

Fırtına, yağmur, dolu...

Fırtına, yağmur, dolu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!