Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi!

Güncelleme Tarihi:

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 14:52

Almanya’nın NRV eyaleti (IGMG) Finnetrop Camisi Eğitim ve Kültür Merkezi, geniş katılımlı iftar yemeği verdi. İftar davetine Finnetrop Belediye Başkanı Achim Henkel İslam Toplumu Milli Görüş Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, Kurumsal İletişim Başkanı Metin Aydın, Yeşiller Partisi eyalet milletvekili adayı Dr. Gregor Kaiser, siyasi partilerin il başkanları, katolik kilise papazı Theo Melcher, Belediye İntegrasyon uyum grubu anaokulları spor kulüpleri, iş insanı ve STK temsilcileri katıldı. İftar programı Kuran-Kerim dünya okuma birincisi Bünyamin Akdağ’ın okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.

Haberin Devamı

BELEDİYE Başkanı olmadığı dönemden beri uzun zamandır caminin faaliyetlerini takip ettiğini söyleyen Finnetrop Belediye Başkanı Achim Henkel, “Önceden küçük bir ibadethane iken şu an devasa eğitim merkezi ile çalışmalar yapıyorsunuz. Çalışmalarınızı sürekli takip ediyorum. Bundan sonra da iş birliği ve iletişim içerisinde beraberce çalışmayı umuyorum” dedi. Finnetrop Belediye Başkanı, Cami Başkanı Ramazan Olmaz’a şehrine yaptığı katlılardan dolayı hediye takdim etti. Berlin Federal Parlemento CDU milletvekili Florian Müller çok güzel olan iftar daveti için teşekkür etti. Müller, camiyle alakalı yönetimi maddi ya da resmi tüm sıkıntılar için Berlin’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını bildirdi.

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi

Haberin Devamı

‘RAMAZAN’INIZ MÜBAREK OLSUN’
Finnetrop kaymakamı Theo Melcher, ilk kez iftara davet edildiğini ve davetin kendisini mutlu ettiğini cami ve eğitim merkezine kaymakamlık kapısının açık olduğunu bundan sonra da seve seve cami faaliyetlerine katılacağımı ifade etti. Kaymakam Theo Melcher, cami yönetimini makamında ağırlamak istediğini iletti. Davete katılan NRV eyalati SPD milletvekili adayı Christin Marie Stamm Türkçe “Ramazan’ınız mübarek olsun diyerek davete çağrıldığı için cami yönetimine teşekkür etti. Stamm özenle hazırlanan iftar ortamının güzelliğine vurgu yaptı.

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi

‘SAVAŞ HER ŞEYİ GÖLGEDE BIRAKIYOR’
Finem Cami Eğitim ve Kültür Merkezi Cemiyet Başkanı Ramazan Olmaz yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu yılki Ramazan ayının Ukrayna savaşının olağanüstü belirsizlik bir meydan okuma dönemine denk geldiğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yandan, iki yılı aşkın süredir korona döneminin etkilerini hâlâ hissediyoruz. Öte yandan, Ukrayna’daki savaş görüntüleri her şeyi gölgede bırakıyor. Allah bu günlerde zulüm, sürgün, savaş ve terörle karşı karşıya kalan herkesin yardımcısı olsun. Oruç ayı Ramazan’da Allah bizi tüm alışkanlıklarımızı sorgulamaya mecbur ediyor. Bizi günlük rutinlerimizi değiştirmeye zorluyor. Ramazan, sahip olduğumuz şeylerin çoğunun hafife alınamayacağını düşüneceğimiz aydır. Kıymetli dostlar camimiz 40 yılı aşkın bir süredir burada hizmetlerini sürdürüyor. İslam dinimizin ilk emri ‘Oku’ ile başlar. Eğitim bizim için en önemli önceliktir. Buna göre cami derneği olarak bizler de yıllardır bu alanda gençlere ve yaşlılara yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Ebeveynler için seminerler okul çocukları için özel ders yardımları ana okulumuz bunlara örnektir. Gençlik çalışmaları bizim için ana faaliyet alanıdır. Bu, din eğitiminin yanı sıra gençleri suça götürecek, tehlikelerden korumayı amaçlar. Ayrıca camimiz farklı yaş grupları için farklı aktiviteler sunmaktadır. Bu duygularla desteğiniz ve bugünkü davetimizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi

‘İNSANLARIN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ’
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt “Son iki yılda Kovid-19 virüsü salgınının neden olduğu pandeminin tüm dünyayı ve insanların hayatını etkilediğinin altını çizerek pandemi döneminde yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. Bozkurt, “Bu zorlu dönemde salgınla mücadelede büyük gayretler sarf ettik. Sağlık çalışanlarına moral ziyaretleri düzenlenmesinden tutun komşuların ve yaşlıların alışveriş ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar kadınlarımız maske dikip dağıttı. Maalesef bu yıl ki Ramazan’da insanlığın gündemini savaş ve onun sebep olduğu sıkıntılar meşgul etmektedir. Ukraynalı binlerce kadın ve çocuk belirsizlikler içinde göç yollarına düştü. Öteye beriye bakmadan, nemelazımcılık yapmadan bu insanların dertleriyle dertleniyoruz” dedi. İftar programını Milli Görüş Kurumsal İletişim Başkanı Metin Aydın sundu. Gecede sema gösterisi ve yerel kıyafetle şerbet takdimi yapıldı.

Haberin Devamı

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi

Finnetrop iftarına siyasilerden yoğun ilgi

BAKMADAN GEÇME!