Feribot, otobüs ve trenle yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Feribot, otobüs ve trenle yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 12:02

Sıla Yolu uzun, bazı Avrupalı Türkler bu yolun hepsini aracıyla gitmek istemeyebilir. İşte hiç araç kullanmak istemeyenler ya da az araç kullanmak isteyenler için alternatifler...

Haberin Devamı

FERİBOT: Sıla Yolu’nda diğer bir seçenek de feribotla seyahat. “İzin yolda başlar” diyerek feribotla yolculuğu tercih edenler daha az araç kullanıp daha çok dinlenme olanağı buluyor. Deniz yolculuğu, havuzda yüzmek, güvertede güneşlenmek, gemide güzel akşam yemekleriyle mini bir tatil imkânı sunuyor. Feribotu tercih edenler aynı zamanda sınır kapılarındaki uzun bekleme sürelerinden kurtulmuş oluyor. Avrupa’dan yola çıkan izinciler için bu güzergâhtaki ilk ve tek sınır kapısı Yunanistan ile Türkiye arasındaki Kipi ve İpsala gümrükleri. Fakat AB Schengen üyesi ülkeler İtalya ve Yunanistan limanlarında bazen kontrol görevlileri olabiliyor.
FİYATLAR DEĞİŞKEN
İtalya’nın Venedik, Ancona, Bari ve Brindisi kentlerinden Yunanistan’ın İgomenitsa kentine feribot seferleri var. Seyahat süresi, limana ve geminin hızına göre 12 ila 24 saat arasında değişiyor. Feribot fiyatları değişken. Feribot firması, feribotun özellikleri, aracın büyüklüğü, kabin ve pulman koltuk gibi özellikler fiyatları belirliyor. Son günlerde dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu sene feribot ücretleri yüzde 20 ila yüzde 30 arasında artmış durumda. Biletinizi önceden alırsanız daha hesaplı olabilir.

Feribot, otobüs ve trenle yolculuk
AKARYAKIT FİYATLARI
Avusturya
Dizel: 2.19 euro
Süper benzin: 2.14 euro
İtalya
Dizel: 1.83 euro
Süper benzin: 1.82 euro
Yunanistan
Dizel: 1.74 euro
Süper benzin: 2.13 euro
Feribot, otobüs ve trenle yolculuk
Münih – Venedik (543 km) / Otoyol ücreti 57 euro
Münih - Ancona (771 km) / Otoyol ücreti 69 euro
Münih – Bari (1224 km) / Otoyol ücreti 98 euro
Münih – Brindisi (1336 km) / Otoyol ücreti 98 euro
İgoumenitsa – İpsala (667 km) / Otoyol ücreti 13 euro
Patras – İpsala (813 km) / Otoyol ücreti 24 euro
Feribot, otobüs ve trenle yolculuk
TRENLE TRAFİKSİZ YOLCULUK
OTO tren, uzun süre araç kullanmayı sevmeyenlerin tercihi. Oto tren seferlerini merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan tek bir firma düzenliyor. Tren seferleri Avusturya’nın Villach kenti ile Edirne arasında yapılıyor. İki kent arasındaki mesafe 1400 km. Oto tren, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan güzergâhını takip ederek yaklaşık 32 saatte Türkiye’ye ulaşıyor. Kontroller, ray ve lokomotif değişimi gibi sebeplerden dolayı yolculuk süresi uzayabilir.
BİLTENİZİ ÖNCEDEN ALIN
Oto tren fiyatları sezona ve bilet alış tarihine göre değişkenlik gösteriyor. Toplam dört kişilik bir ailenin aracıyla birlikte tek yön ücreti yaklaşık 800 euroyu bulabiliyor. Biletinizi önceden alırsanız indirimlerden faydalanabilirsiniz. Trenin hareketinden en az iki saat önce istasyonda olmanız gerekli. Kontroller yapıldıktan sonra aracınız kapalı vagonlara yerleştiriliyor ve yolculuk başlıyor. Oto tren seferlerinin son durağı Edirne. Gümrük işlemleriniz burada yapıldıktan sonra aracınızla karayoluyla yolunuza devam ediyorsunuz. Edirne, İstanbul arası aracınızla 2.5-3 saat kadar sürüyor. Aile kabini, kabin ve pulman koltuk seçenekleri bulunan, oto trenlerde bütün diğer sosyal hizmetler de var.
Feribot, otobüs ve trenle yolculuk
ARTAN UÇAK BİLETLERİNİN ALTERNATİFİ otobüs
Artan uçak bileti fiyatları sonrası bu sene karayolu ile Türkiye’ye gitmeyi tercih edenler için ucuz alternatiflerden biri de otobüsle yolculuk. Uçaktan korkanlar, araç kullanamayanlar, kalabalık aileler ve yanında eşya götürmek isteyenlerin de tercihi otobüsle Türkiye. Başta Almanya olmak üzere, vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Avrupa kentlerinden düzenlenen otobüs seferlerinin son durağı İstanbul-Esenler otogarı. Avrupa’dan Türkiye’ye sefer düzenleyen çok sayıda otobüs firması var. Yükselen akaryakıt fiyatları sonrası otobüs bilet fiyatları da bu sene yüzde 20 ila yüzde 30 arasında zamlandı. Yolcu ücretleri, Avrupa varış noktanıza ve sezona göre değişkenlik göstermekte. Ortalama bir kişi ücreti tek yönde 150 euro civarında. Otobüs şirketleri genelde Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan Ve Bulgaristan güzergâhını takip ediyor. Dortmund-İstanbul 46 saat, Frankfurt–İstanbul 42 saat, Münih–İstanbul ise yaklaşık 32 saat sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!