‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 11:53

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde yaşamını yitirenler için Almanya’nın Fürth kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin himayesinde, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği ve IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanlığı’nın birlikte organize ettiği anma törenine, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra 400 davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Deprem bölgelerinden içleri acıtan görüntüler ile Kuzey Bavyera’daki kentler dahil Almanya’nın çeşitli kesimlerinden gönderilen yardım görüntüleri ekrana geldi. Deprem felaketinin getirdiği ve yarattığı acıların kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirten Başkonsolos Cebeci, “Yüreğimizi hâlâ yanıyor. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın her birine Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrar ediyorum. Yaşanan büyük acılar, birlik, berberlik ve dayanışma içinde hareket edilerek azalır. Asrın felaketinde gösterdiğimiz dayanışmayı her zaman göstermeliyiz” diye konuştu.
DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt ile IGMG Kuzey Bavyera Başkanı İsmail Satır da devletin, depremin ardından tüm imkânlarıyla harekete geçtiğini, Türk milletinin de görülmemiş bir dayanışma örneği sergilediğini söylediler. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da asrın felaketinde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da yeniden başsağlığı ve sabır diledi. Prof. Dr. Saydan, yıllarca hatırlanacak seferberlik ruhuyla harekete geçen Almanya’daki Türk toplumuna teşekkür etti.

‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’


BAKMADAN GEÇME!