FDP’nin tercihi CDU/CSU’dan yana

Güncelleme Tarihi:

FDP’nin tercihi CDU/CSU’dan yana
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 11:04

FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, CDU/CSU ile oluşturacakları bir koalisyonun Almanya’nın sorunlarını daha kolay çözebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koalisyon hükümetinin küçük ortakları Yeşiller ile FDP arasında yaşanan görüş ayrılıkları ve sürtüşmeler artarken, FDP’nin koalisyon ortağı tercihinin CDU/CSU olduğu açıklandı. FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, “CDU, CSU ve FDP’den oluşan bir koalisyon hükümetinin ülkenin sorunlarını daha iyi analiz etmekle kalmayıp, gerçekten birlikte gerçek çözümler bulacağından da eminim” derken, partisinin tercihini ilan etti. “Ortak oturumlarda CDU ve CSU’lulara her seferinde sosyal piyasa ekonomisinin temel ilkelerini anlatmaya gerek yok” diyen Djir-Sarai, şu andaki hükümet ortakları SPD ve Yeşiller’le sıkıntılar yaşandığını da gizlemedi. “İşleyen bir sosyal güvenlik sistemi için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç var” diyen FDP’li politikacı, özellikle Yeşiller’i bu alanda hızlı kararlar alınmasını engellemekle de suçladı. Djir-Sarai, “Ekonomik alanda gelişme kaydedemezsek diğer alanlarda da çuvallarız. Almanya’nın bunu görecek, anlayacak ve ona göre kararlı adımlar atacak bir Ekonomi Bakanı’na ihtiyacı var” diyerek dolaylı bir biçimde Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’i eleştirdi.

Haberin Devamı

CDU’DAN ILIMLI YAKLAŞIM
Aylardır erken seçime gidilmesini talep eden ve kısa bir süre önce FDP ile ortaklığı tercih edeceklerini söyleyen CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’den sonra partinin Genel Sekreteri Carsten Linnemann’dan da tam destek geldi. Linnemann, “Liberaller (FDP) ile bizim politikamızın ve programımızın içerik olarak kesiştiği birçok nokta olduğu tartışılmaz. Bireyleri ön planda tutan ve insanların nasıl hareket etmeleri, davranmaları gerektiğine dair tepeden emirler yağdırılmasını içermeyen siyasi anlayışımız da aynı” diyerek, FDP ile ortaklığa hazır olduklarının sinyali verdi. CDU Genel Başkan Yardımcısı Andreas Jung da partisinin FDP ile ortaklığa her zaman sıcak baktığını söyledi.

YEŞİLLER’DEN TEPKİ
FDP Genel Sekreteri Djir-Sarai’nin açıklamalarına Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı Katharina Dröge tepki gösterdi. Dröge, “Ben FDP’den devlet sorumluluğuna yaraşır bir tutum sergilemesini beklerim. Biz bu ülkeyi 4 yıl yönetmek için bir hükümet kurduk. Yurttaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için daha önümüzde epeyce zaman var. Bazı spekülasyonlar yaparak güvensizlik yaratmak sorumsuzluktur. Ben O’na (Bijan Djir-Sarai) ülkenin hak ettiğine odaklanma tavsiyesinde bulunurum. Kendinizin de ortak olduğu hükümeti kötüleme yerine, daha iyisini yapmak için çaba gösterin. Biz kendi payımıza düşeni yapıyoruz. Siz de öyle yapın” dedi.

BAKMADAN GEÇME!