FDP’li Lambsdorff Moskova Büyükelçisi olacak

Güncelleme Tarihi:

FDP’li Lambsdorff Moskova Büyükelçisi olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2022 13:55

Almanya’da hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Graf Lambsdorff’un Almanya’nın Moskova Büyükelçisi olacağı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

FEDERAL Dışişleri Bakanlığı bu konuda herhangi bir açıklama yapmazken, haftalık Der Spiegel dergisi hükümete yakın çevrelerden edinilen bilgilere dayanarak yayımladığı haberinde, FDP’li Dış Politika Uzmanı Lambsdorff’un Moskova’ya büyükelçi olarak atanması konusunda hükümet partilerinin uzlaşmaya vardığı yer aldı. Aynı haberde Federal Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Andreas Michaelis’in de Londra Büyükelçisi olacağına da yer verildi. Lambsdorff ve Michaelis’in gelecek yıl yaz aylarında göreve başlayacakları da belirtildi.

FDP’li Lambsdorff Moskova Büyükelçisi olacak
LAMBSDORFF KİMDİR?
Alexander Graf Lambsdorff, 5 Kasım 1966’da Köln’de doğdu. İlk öğrenimini Hamburg ve Brüksel’de yaptı ve liseyi Bonn’da bitirdi. Washington’daki Georgetown Üniversitesi’nde yüksek öğrenimini tamamladı ve master yaptı. 1987 yılında FDP’ye üye oldu. 1994-1995 yıllarında FDP güdümlü Friedrich Naumann Vakfı’nın Estonya bürosunda görev aldı. 1995 yılında diplomasi eğitimine başladı ve 1997 yılında Federal Dışişleri Bakanlığı’na girdi. 1998-1999 yıllarında Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Klaus Kinkel’in Federal Meclis’teki bürosunda çalıştı. 2004-2017 yıllarında Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yaptı. 2017 yılından beri de Federal Meclis milletvekili olarak görev yapıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!